Göteborg i helgen och löst problem.

Eftersom vi äntligen fick vår finfina bil igår bokade vi just hotell över helgen i Göteborg. Så klockan åtta imorgonbitti är det vi som sitter på väg mot västkusten. Sista utflykten innan bebisen kommer, ska bli så himla kul! Måste dock installera babyskyddet i bilen ifall hon skulle behaga att komma ihelgen. Bättre att ta det säkra för det osäkra liksooooom... Vore ju förfärligt om vi skulle måste lämna henne i Göteborg. 
 
Så nu håller vi tummarna för en helg med riktigt härligt väder och en pigg Amanda!
 
Nu har jag äntligen löst mitt dilemma angående kudde också. Har gått på affär efter affär för att hitta lämplig (vad jag tycker, såklart) kudde till vår lilla guldklimp. Jag har tyckt att alla är alldeles för tjocka och jag har utvecklat en fruktansvärd oro för att hon ska sjunka ner i den och kvävas (!!) Lär ju inte hända, men pga detta har jag inte förmått mig att köpa en tjock kudde. Därför blev jag överlycklig när jag hittade den här übersöta kudden! Hon slipper bli retad när hon blir äldre för att vara en plattskalle (vilket tydligen är risken ifall de inte har någon kudde alls), samtidigt som jag slipper noja kring diverse andningsnöd i närheten av en tjockare kudde. Win-win!
 
Hehe. En söt lite pandakudde!
Och så ser det ut när en bebis ligger på den. 
 

Vi är med bil!!

Tjoho, nu är väntan över. En passat -07 är numer i vår ägo :) Känns mycket bra,

boafas eller hemmafru

Pratade med min kära mor tidigare idag. Hon frågade bla om jag var inne i den sk "boa-fasen". Det vill jag verkligen påstå att jag är. Trivs faktiskt med att vara hemma och småpyssla. Fixa med diverse saker, städa, söka rätt på bebissaker vi bara måste ha. Dricka te. Försöker ha en sak inplanerad varje dag för att motivera mig själv till att börja någonstans. Har jag ingen tid att passa alls under hela dagen blir det lätt att jag aldrig tar mig upp ur soffan, vilket i längden inte är något vidare. 
 
Innan jag blev ledig från både jobb och skola var jag lite nervös över hur jag skulle klara av att inte ha något att göra om dagarna. Jag har nämligen jobbat väldigt mycket under hela min studietid och alltid haft ett schema att passa och gå efter. Att sitta och göra ingenting kunde jag väl tycka var skönt i en kväll, men mer än så kändes lite slöseri med tid. Jag har aldrig tagit ut någon 5-veckors semester under somrarna, utan enda gången jag varit ledig en längre tid har varit under mina två längre resor jag gjort. Jag började jobba när jag var 15, 16 år och har fortsatt med det sen dess. Trivs väldigt bra med att arbeta också, det ger mig självförtroende och jag känner att jag får ut mer av dagarna på det sättet.
 
Förstå min förvånan nu när jag faktiskt tycker det är jätteskönt att vara ledig. Jag har kommit in i lunken nu. Att laga mat, baka, städa är faktiskt rätt kul. Det är ju det som till stor del sysselsätter mig om dagarna. Tvätta har jag fortfarande inte lärt mig tycka om och det lär jag inte göra heller. Snacka om nödvändigt ont. Så den biten har Alf fortfarande fått sköta, med vissa undantag (som idag).
 
Trots att vädret suger arsle är jag som ändå nöjd. Är fruktansvärt glad över att jag bor i ett land där det finns möjligheter för kvinnor att vara hemma en stund innan förlossningen, och för att inte tala om den generösa föräldrapenningen sen. 480 dagar (!!!!) får jag & Alf planera hur vi vill. Det är ju helt galet mycket och håller ända till barnet är åtta år. Det är ju helt fantastiskt.

Ojdå vilket långt inlägg det blev. Nu lunch!
 

tonfisk

Har aldrig gillat tonfisk. Tycker det har smakat torrt och luktat kattmat. Men nu sedan vi började använda oss av färdiga veckoplanerare (ICAs tog såklart sommarledigt nu, så vi fick gå över till Coop), har tonfisk förekommit två gånger, senaste nu idag. Och det var faktiskt riktigt gott!! Med creme fraiche & pasta blir det allra mesta gott, så hyllningen kanske ska ligga där istället. Men man behöver inte analysera allt in i minsta detalj, utan nu tar jag det som att jag börjat gilla tonfisk. Och glad är jag över det. Mätt också för den delen.

Början på slutet

Känns som att ögonlocken väger hundra kilo var och benen likadant. Det är som ett straff varje gång jag vaknar och ska stiga upp nuförtiden. Särskilt när det bara regnar. Lusten att ligga kvar, dra täcket över mig och läsa tar över ibland, så då gör jag det. Till dess att jag måste äta & på toaletten. Brukar mao inte bli så länge. Kan inte förstå var all min tidigare energi tagit vägen alltså, bara förra veckan kände jag mig pigg som en mört! Och nu känns det som att jag kastas tillbaka till första delen av graviditeten när jag sov ca 18 timmar om dygnet. Jobbig sitch.

Sista lönen idag också för fröken J, får se hur länge det tar innan jag får nästa. Den som lever får se, nu ska jag leva på storebror ett tag framöver. Hoppas det får ske friktionsfritt. Tack på förhand, staten.
 
 
Ska strax duscha och he mig in till stan för att köpa lite förnödenheter och sedan vidare till Solna. Nu ska jag dricka upp det sista ur min tekopp och vänta på att koffeinet ska kicka in (hehehe).
Att kånka omkring på den här kulan blir man minsann trött av. Nedräkning börjar NU
 
Lite mellis. Jordgubbar med mjölk, hysteriskt gott!!!
 

Slapp sushi-söndag

Vågar knappt säga hur länge jag sov, då tror väl alla att jag blivit tonåring igen. Men länge. Och sen satt jag länge i soffan och gottade mig. Pojkarna drog iväg på museum, men jag stannade hemma. Donade på och sedan in till stan för att äta sushi. Då Svenska sushiköket passande nog hade stängt är det tur det finns sushi-ställen på odenplan istället. Fruktat gott! Sushi är nog det enda jag haft cravings efter, så jag har tur som inte var gravid för fem år sedan då det inte rekommenderades för gravida kvinnor. Tur de tagit sitt förnuft till fånga, för annars vet jag inte vad. Imorgon ska jag dessutom agera egen sushikock och har redan bokat in en sushidate nästa lördag. Mmmm, lyllos mig!
 
Okej, nog om sushi. Nu ska jag engagera mig i fotbollen istället.
 

slagen hjälte

Herregud, jag är helt slut och fötterna värker som bara den. Efter en trevlig eftermiddag strosandes på skansen med en mindre trevlig sommartallrik till lunch smet jag hem lite tidigare än grabbarna och ligger nu halvdöd i soffan och väntar på bättre tider. Kanske är det någon där ute som vill komma hem till mig och göra hummersoppan som vi tänkt äta till middag?

...ingen? Nähäpp. Då är det väl bara sätta igång då. Jag ska bara.....

God morgon (?!)

Shit pommes alltså, sov för fasiken till klockan elva. Det var länge sen! Men skönt, hehe. Midsommarafton igår bjöd på strålande sol och midsommardagen idag bjuder på spöande regn (lite krydd, men det regnar). Tur det inte var tvärtom! Hade en jättefin dag/kväll igår tillsammans med fina vänner som började med sillunch, pilkastning, kubb, Retrospel, grillning, snarra, jordgubbar, bubbel, osv osv osv.. Ni fattar nog. Hur trevligt som helst! Goaste Emelie hade också köpt en stoor Rosébubbel flaska som jag bara hade en liten av. Den var så god att hela slank ner, vilken tur att jag slapp stanna på den lilla! Tusen tack fina du.
 
Och idag midsommardagen. Ryktas om skansen efter frukost. Kul, men tur jag har paraply isåfall.
 
 
Sillunchen
Både Bulls-eye OCH trippel-20! Bästa kastet under hela kvällen!!
 
Det fina partytältet - MED väggar kom upp :)
Hans tittade förbi igår morse. Kul!
'
Retrospelande
 
 
Otroligt trevlig och bra uppstyrd midsommar, tusen tack alla inblandade!!

Midsommar imorgon

När vi kommit in skulle vi vila en halvtimma. Alf ville sova i sängen, men jag gillar inte att vila i sängen då jag brukar sova så länge där, så la mig i soffan istället. Då var klockan kvart i två. Har ett svagt minne av att jag bråkade med väckarklockan - och innan jag visste ordet av var den tio över fyra (!!). VA?! Shit pommes, klubbade sälar är vad vi är.
 
Skönt med solstolar.
 
Var just upp på Ica och handlade det allra sista till imorgon. Så nu ska jag sätta igång och laga lite paj (både västerbotten och efterrätt) och marinera köttet så det är färdigt till imorgon. Mums så gott det ska bli :) 
Har även köpt mig lite alkoholfrit rosébubbel som jag ska fira med imorgon! Tjoho, här slår vi på stort! Blev dock bara en liten flaska för jag antar att de andra vill har något med lite mer.. Vad ska man säga. Sting i.
 
Mmm, på systemet sa de att det skulle vara gott. Alla stora flaskor var slut, så jag såg det som ett tecken på att det var sant.
Jag vet vilken klänning jag ska ta på mig om jag av någon anledning vill låtsas som att jag inte är pregnanto!

God morgon torsdag!!

Gud vad jag drömmer mardrömmar nuförtiden.. Fy vad jobbigt det är!! Inatt har jag b.l.a drömt att jag var en gladiator som var tvungen att slåss och hållas i fångenskap. Lika gravid som i verkligeheten också!! Herregud så hemskt. Sammanlagt tre olika drömmar om fångenskap, vad betyder detta?!

Nu frukost sedan ska jag & Alf ut och sätta oss i solen i våra snygga solstolar :) Riktig sommardag idag, FY vad härligt!
Solkräm PÅ!

vardag

Efter en promenad till Hornstull för god hallon & blåbärspaj och torskrygg & potatis till middag ligger jag nu i soffan och myser lite med magen. Lite bök och putande för att visa att hon lever - något som är både bra och mysigt. Hon är en livlig liten bebis, men jag har dock varit rätt så skonad från hårda sparkar mot revbenen. Tack för det!

Nu blir det lite brownie (som var JÄTTEGOD!!) och glass framför teven.

Slarver

Efter ännu ett besök hos barnmorskan kan jag konstatera att jag är ungefär världens klantigaste. Har slarvat bort två (de enda) papperna jag ska ha med mig på förlossningen. Typ provsvar där bla min blodgrupp står m.m. Jaha, men så bra då. Nej. Så nu måste jag ringa dit med svansen mellan benen och erkänna mitt misstag. Pinsamt.

Vilka förutsättningar har vårt stackars lilla barn egentligen? En slarvig morsa och en ännu slarvigare pappa. Kommer antingen att sluta med att hon blir slarvigast av alla eller så är det hon som får ha koll på hela familjen. Hursomhelst är förutsättningarna inget vidare.

Paris -07. Inte ser det ju ut som att någon har särskilt bra koll.

Sommar

En glass hos TPH, bra bok, sol & nyklippt gräs. Härligt.




Fick en fin present av syster igår från Kroatien (tur jag har så tjocka fingrar så jag kan ha ringar ingen annan kan)

Tisdag morgon

Inatt har jag konstigt nog legat vaken i över tre timmar. Väldigt ovanligt. Vaknade som vanligt vid halv tre för att gå på toaletten och sen gick det bara inte att somna om. Dumt va? Så låg vaken till Alf steg upp vid 5 och sedan åt jag lite yoghurt och så lyckades jag somna om kring 6. Men jag har ju hela dagen på mig att sova, så det ska nog gå bra. Hehe. 

IKVÄLL ska jag se sverige-frankrike, det var ju svårt att se den matchen igår när den går idag. Så nu sitter jag här och skäms.

Nej, nu ska jag skypa - hojres!

Mat.

Väntar på att systra mi skall anlända. Maten står klar och väntar på att ätas upp. Hoppas det blir gott. Är dålig på attt äta vegetarisk mat, så det är bra att det ibland förekommer på våra nya matlistor. Då blir det ju liksom av. Men sen ska man ju äta upp det också, det är ju ingen ide att bara laga för att sen kasta. Äh, ni fattar.

Till dessert sen då så har jag försökt mig på att göra en hallontårta med brownie-botten. Hur gott låter inte det?! Jag kan bjussa på en bild från hemsidan, min är inte riktigt klar än nämligen. Men den är absolut inte lika fin. Långt ifrån, för jag har då minsann inga färska hallon att garnera så fint med. Inte heller har jag någon sprits (eller vad det nu egentligen heter), så kan inte göra sådär fina gräddtoppar! Förhoppningsvis blir det lika gott ändå!

Annars blir det naturligtvis Sverige - Frankrike ikväll. Inte för att resultatet spelar så jättestor roll för mig, men kul att se ändå.




Alltså, va?! Seriöst, är det ens mänskligt att få det så fint....



Middag. Pasta m. bönor, spenat, tomat, fetost m.m. Alf äter inte vitlök (hemskt, jag vet), så han fick en egen tallrik med pasta. Hans smakar nog inte lika mycket, men det är ju hans eget val.


Planer.

Har hunnit med 45 min simning på morgonen och nu sitter jag och äter grillade hamburgare från i fredags. Det är verkligen sjukligt gott med grillad mat. MUMS!

Sedan ska jag ta en tur till Västberga handel för att köpa tapetklister.. Det är så jobbigt och dumt när man tror att man har saker som man inte har. Igår skulle vi sätta sista lilla biten med tapet (mindre än en halv våd) och jag var helt bombsäker på att tapetlim har vi ju såklart! Nej, det hade vi såklart inte. VA?! Och vi som var på Kungens Kurva igår, varför köpte vi inte det då?! Jo, för att jag hade övertalat mig själv och min sambo om att det finns där uppe... Så nu måste jag iväg och köpa 5 (!!) liter tapetlim för en halv våd. På Rusta dessutom. Eftersom jag inte har ngt SL-kort längre ids jag inte betala 80 spänn tor för att ta mig till KK, som dessutom tar skitlång tid. Istället promenerar jag 10 min till Rusta och köper skitlim för skitpengar och hålla tummarna för att våden sitter. Vad vi ska göra med limmet som blir över? Tja, jag kan ju säga så här att om det finns någon i sthlms området som vill ha gratis tapetlim från Rusta är ni varmt välkomna att hämta det. Känns inte alls bra att kasta bort så mycket lim. Miljöförstöring 2k. Men vad ska jag göra?!


Ikväll kommer min finaste syster hit och därför ska vi äta vegetarisk pasta. Hoppas det blir gott!


SNYGG!


v.37

Nu är det mindre än en månad kvar till vårt lilla hjärta är beräknad, vi gick precis in i v.37. Jag har kommit på att det allra bästa vore om hon skulle komma mellan 5-9 juli. Men det är ju hon som bestämmer när hon vill titta fram, och det är väl okej det med.. Jag har det faktiskt alldeles för lätt så här på slutet (ta i trä), så ska absolut inte klaga. Gjorde bort allt hemskt i början tror jag, när jag kramade toalettstolen hela dagarna i alldeles för många månaders tid och fick knappt i mig ett glas vatten utan att det kom upp igen eller var tvungen hoppa av tunnelbanan för att snabb-kräkas bakom ett 7/11. Svårt att föreställa sig nu - hur hemskt det egentligen var. Det är väl det dom säger, att man förtränger det så att man ska kunna utsätta sig för det igen.
Hur det än är så är jag tacksam att jag slipper symptom så här på slutet. Visst, jag är höggravid, så ska inte påstå att jag är lika smidig som förr. Men om man säger att det är så bra som det kan vara då? 
Och jag längtar efter min bebis alldeles för mycket!

'
Sitter och stickar under Tyskland - Danmark 

Känns som att mycket större mage går ju inte att få... (fast det vet jag ju att jag har sagt tidigare också - och tji fick jag)


Söndagsfix

...regnet bara öser ner tralalala..
Precis så är det, vaknar till spöregn. Kan inte påstå att dessa två veckor av juni varit något att hurra för, några få enstaka dagar som varit sköna, men inga riktiga sommardagar. Ska jag vara HELT ärlig så är det inte hela världen för mig sov höggravid. Tycker det är nog varmt ändå måste jag erkänna!

Enligt yr ska det lugna ner sig efter 18, så kanske blir en härlig kvällsprommis. Vore skönt!

Gårdagen spenderades i lägenheten, men fick väl inga större förtroendeuppdrag. Eftersom det är mest småfix och trix så litar inte min sambo på att jag gör det så noggrant som det krävs. Och det ligger väl någon poäng i det. Sen så är det för trångt att arbeta två i köket på samma gång. Och tekniskt sett är vi ju faktiskt tre!!

Idag är det bara att köra på samma stil då, nästan lite skönt att det regnar tycker jag. Då behöver man inte längta ut.


Skiiiiiit

Skiiiit också Sverige!
Hade vi inte förtjänat åtminstone ett mål till?! Jag måste tycka det (helt opartisk naturligtvis)

För kallt för att äta ute.

Japp, det är precis vad det är.
Hamburgergrillningen blev hemskt god, men mysfaktor LÅG. När det är så där kallt så man skyndar sig att äta för att man fort vill in... Då är det kanske inte riktigt rätt.

Annars hann vi både på en sportbutik som hade "final sale" (upp till 90 %), Rusta och coop. Hittade lite smått och gott, men det bästa var att jag fick mig mina 2-kilos hantlar jag velat ha så länge nu. Nu är det dags att träna upp mina stackars svaga axlar och få riktigt trimmade muskler!! GO! NUTS!

Finaste Alf på utegården




Morrn morrn

God morgon!

Nu sitter jag med frukosten och ser Nyhetsmorgon efter en alldeles förträfflig natt. Oh så skönt det är att sova med nybäddade lakan. Färsk frukt & bär med smultron youghurt är inte heller helt fel. Mmm!

Så snart min andra hälft stiger upp och gjort morgon ska vi bege oss till Coop och handla solstolar och sedan ska vi minsann styra upp sista här i läggis. Det är någon list som saknas, lite spikar som ska spacklas över och lite målarfärg som ska kastas upp. MEN i helgen ska det inte vara kvar något sånt har vi betsämt... Hehe. Får väl se hur det går ;)



Pizza till lunch

Eftersom natten varit som den varit har vi sovit till tolv idag. Vädret är fortfarande ostadigt men säkert varmt och skönt. Får bli någon slags promenad sen idag och eventuellt ett ryck här hemma. Just nu känns det väldigt långt bort!
Då sambon är bakåtfull och vill ha pizza till lunch, ja då är det väl bara att hänga på... Sitter här och väntar på leverans. Mm så smarrigt det ska bli!

Hallonbladste och nya kläder

Så efter att ha varit hos naprapaten stannade jag till i Liljeholmen för att införskaffa det mytomspunna hallonbladsteet.. Detta ska då ha en stimulerande effekt på livmodern, verka både lugnande och värkstimulerande (?). Häftigt om det funkar va?! Jag är ju en teälskare i grund och botten och dricker flera koppar om dagen. Därför ska det nog inte vara några som helst problem att få i mig en kopp hallonbladste om dagen! Särskilt eftersom jag älskar hallon också ;-)
Två mössor blev det också på POP och äntligen fick jag hem de finaste kläderna jag kunde önska!! Fick ett tips av en klassis om att märket "newbie" skulle göra bedårande kläder, och gissa om hon hade rätt?! Älskar allt, så nu fick sig våran lilla tös äntligen de första klänningarna i sin garderob. Annars har hon bara en massa bodys och brallor, men nu fick hon sig ett par ljuvliga klänningar (det följde med en kofta och ett par jeans också, men vad gör det?!). Allt är gjort i ekologiskt material också, vilket ger ett stort plus i kanten!
Nu halv åtta hos mig!

Graviditetspenning!!!!

TJOHEJ!!!
Fick just ett samtal av försäkringskassan där de beviljade min ansökan om graviditetspenning!
Så nu är jag SÅHÄR glad!!!
Och nu ska jag iväg till naprapaten för att se vad hon kan hjälpa mig med. Hoppas jag slipper regnet bara.
....äääh, funkade inte att ladda upp en bild, men jag tror alla förstår hur glad jag är!
Än så länge har FK bara gjort mig glad, hoppas det fortsätter så

Typiskt!

Kanske det ändå är så som min mamma sa förra helgen.
Att jag är alldeles för pigg för att föda snart.
Buhuu...
Idag har jag hunnit (kanske orkat är rätt ord?) med hemskt mycket, storstädat läggan (inkl. fönstertvätt), gått promenad och nu tänkte jag eventuellt fara & simma innan jag far på Ica och handlar och sen lagar middag. Så pass pigg kanske man inte ska vara ett par veckor innan dagen D? Kanske jag ändå måste räkna med att gå över ett par dagar.. Hemska tanke!!!
....asså det här är INTE okej. 20 minuter efter min fönstertvätt börjar det SPÖregna!! Vilket kommer resultera i skitiga fönster igen.. Så trist.

Puss på försäkringskassan

Jippie!!
Fick just samtal av försäkringskassan som gjorde min dag! De har beräknat mig SGI på allra bästa sätt möjligt för min del, och det gör mig så glaaaaad att jag gjorde ett ryck och rensade i smyckeslådan OCH städade hela toaletten :)
Åh så roliga nyheter för mig!

Morotskaka

Mmm, morotskaka...
Någon hann nalla tre bitar innan jag hann fota.
Jag undrar vem?!

Den eviga frågan

Just varit och handlat på Coop. Bra affär det där, men det ligger aningens långt bort. Och det blir ju ALLTID mer än vad man tror. Efter många månaders gnäll och tjat kring middagen och denna eeeeeeviga fråga "vad ska vi äta till middag ikväll" utan svar, bestämde vi oss för att ge Icas veckoplanerare ett försök.
Så förra veckan var först ut, och nu är vi inne på andra. Kanske lite för tidigt för att ge ett ärligt och korrekt utlåtande, men det känns bra. Det allra bäst är att dom har inköpslistan klar, den är bara att skriva ut! Eller, för oss som inte äger en skrivare, skriva av!!
Det är ett hett tips, som min mor skulle ha sagt.
Nog om detta, nu ska jag tillaga rödspätta med kräftstjärtsås och färskpotatis! (Ja,ni hör ju så gott!)

Monday, bloody monday

Idag är det måndag ja. För mig skulle det lika gärna kunna vara fredag eller lördag, men nu är det inte så. Gårdagens em spenderades på IKEA därjag fick med mig diverse småplock till bebisen. Tråkiga saker såsom badbalja, handdukar osv men som ändå faktiskt måste införskaffas.
Fick faktiskt middag för 15 spänn också, måste bara noteras. En pizzaslice + e korv + en dricka för femton spänn!! Löjligt.
Idag har jag suttit på rumpan sen jag vaknade och väntat ut de stora grå molnen som kommer & går här utanför. Hemskt svårt att veta vad det är för väder dessa dagar. Ena sekunden snorvarmt och andra pisskallt.
Nåja. Nog om det. En veckas ledighet idag! Tjoho! Vad häftigt. Så vad gör man om dagarna?
Jag kan med stolthet säga att filten verkligen går framåt. Åh vad jag längtar till den är klart och jag får hålla om min alldeles egna (tillsammans med Alf då såklart) bebis i den.

för fem år sen..

Blev igår smärtsamt påmind om att det var fem (5!!) år sedan jag tog studenten. Herre min je, vad har hänt med de fem åren?! Här sitter jag i en bostadsrätt vi äger, höggravid och en påbörjad universitetsutbildning. Till hösten ska vi flytta till mitt barndomshus i Hemmingsmark och nuförtiden bjuder jag hem försäkringsmän på kvällarna för att få veta vilken typ av försäkring vi bara måste ha. Men det gör väl alla 24-åringar? Haha.
Det bästa är att jag inte skulle vilja ha det på något annat sätt.
Några bilder från sommaren -07
Studenten
Dansar & Ler
Dublin
... och från denna vår/sommar
v. 31+5 (18 maj)
1 Maj

2 år

<3
Oslo, 2010
Thailand, 2010
Kåbdalis 2012
Sälen 2012

Heldag.

Vilken heldag..
Började i Liljeholmen hos barnmorskan kl 10. Gick bara bra, bebisen växer och sf-måttet var på 33. Hon ligger bara på höger sida och mår gott. Äter upp all mammas mat gör hon också förresten. Mums tycker Ellen.
Så fortsatte dagen till Lilla Essingen där det hanns med lite sol & sushi. Då det var så molnigt bestämde vi oss för att promenera in till stan, men så fort vi klätt på oss spricker det upp och bli alldeles superväder. Så så satte vi oss på en strand och solade lite till. Kommer aldrig sluta förvånas över hur vackert Stockholm är och att det finns möjlighet till både sol och bad MITT i stan! Det är helt sjukt.
Sedan hem och äta lite middag ( yoghurt & macka - det märks att man är själv!) och vidare till Sandsborg för lite te. Nu är jag åter hemma och ska ta mig en kvällsmacka innan jag kastar mig i säng..
Jag & Kalle 1 maj

Börja om från början.

Igår gjorde jag något som jag vågar säga nästan aldrig hänt förut.
Självklart blev början på min filt vind och sned och jag tänkte i vanlig ordning att Äh, det där kommer inte synas när filten är klar. Jag fortsatte min kaosartade stickande och Alf satt och flinade.
Tillslut bestämde jag mig för att riva upp hela skite och börja om. Helt från början. Det mina vänner, det händer inte ofta för fröken Johansson!!
Annars åkte Alf iväg till Härnösand idag för 30-årsfirande av arbetskamrat. Jag var inte så jättesugen på att följa med då jag är allmänt stor och klumpig + att vara nykter på en 30-årsfest där man inte känner någon kan man nog lätt bli lite tråkig om man jämför med alla andra. Hehe.
Så istället ska jag till barnmorskan klockan 10, sedan ut på utflykt till Lilla Essingen och efter det förhoppningsvis en date med en vän som jag inte sett på länge!

Första varvet

Okej, kanske min sambo känner mig lite för väl. På första varvet tappar jag en maska, men tänker "äsch, det kommer väl ingen att se..."
Frågan återstår hur många maskor som kommer falla av under filtens tillverkan. Blir spännande att se! Hehe.

Okej...

Okej.
Nu när jag är hemmafru för en oviss tid framöver tänkte jag försöka få ner lite tankar och funderingar kring livet. Alla säger ju att det är så himla kul att gå tillbaka och läsa senare, så man får väl tro på det då!
Så lite snabb update.
Slutade jobba i mitten av maj, skolan tog slut i fredags. Så nu sitter jag här på mitt arsle, gravid i 35 veckan och har alldeles precis börjat få känningar i ländryggen. Aj aj aj. Hoppas de går över för det här går ju inte. Jag som planerat både det ena och det andra för min lediga tid innan Ellen-Bellen kommer (Ja, vi har kollat kön & bestämt namn redan).
Idag ska jag he mig iväg till en butik för att köpa mig lite sticknålar och garn som jag förhoppningsvis kan fördriva tiden med. Ser framför mig hur jag helt sultar köpa kläder och kör all-in på hemmagjort. Alf skrattar åt mig och tvivlar på min förmåga att kunna slutföra ett projekt, men han ska få se.... (hoppas jag)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0