skärtorsdagen

nu är tentan skriven och påsken är här! Vi sitter i bilen på väg till återvinningen efter att vi dumpat ett lass på röda korset. Bilens batteri har återuppstått men jag tror vi tar det säkra föte och köper ett nytt ändå. Denna bil är inte att lita på. Så min och ellens dag i stan blev onödigt lång. 06, 50 hemifrån och hemma 15, 00. För att skriva tenta mellan 09-10, 40. Nåja, jag ska väl vara tacksam att det överhuvudtaget går bussar - och det är jag!!
Så vad händer påsk då? Ja bara biöen går som den ska så far vi till Arjeplog och fjällen och njuter lite. Annars är vi hemma och surar.

För övrigt somnade jag åtta igår kväll och vaknade halv åtta i morse. Ja, jag var trött Den här kursen har kört slut på mig och jag är tacksam att den är över.

Tack för mig










Lite ur helgen...

Spanar ut ur fönstret i sin nya klänning av moster
 
Redo att fara hem
 
 
Däckad efter en sväng på höträsket
 
'
Självklart har hon även hjälpt mig med disken

Fredag

Gjorde en misslckad pollykaka ikväll. Så deppigt. Måste lära mig att följa recept, det bir liksom inte bra annars!! Inatt sov vi ju hos pappa, Ellen vaknade upp klockan tre med STORA ögon! Hon undrade nog var vi hamnat. Så då gick vi runt en sväng och tittade, drack lite välling och sedan kunde hon somna om. Dock vaknade hon fem... Åååh herregud, ska hon börja med det nu? Fem är väl tidigt. Sex är nog, men fem?! Nejtack, inte om jag får välja! Jag är inte piggaste mamman i stan den tiden på morgnen kan jag lova.
 
Så fick jag både gå på frågestund igår em och idag på cell-examination. Så skönt att ha det bortgjort!
 
Grisen somnade 7, så jag har hunnit gå på crosstrainern och lyssnat på föreläsning samtidigt. Har även försökt gräva ner mig i böckerna, men det har inte gått så bra. Ska gå och lägga mig och hoppas på att det går bättre imorgon. Det gör det säkert.
 
Jo, också har hon ju som kommit på hur man kryper idag. Utan brallor går det bäst, och hon behöver fortfarande träning! Än så länge är det lättast att åla sig fram.
 
Nej, tack för mig denna fredag säger jag då. 

Massa olika

Nu sitter jag o Ellen här vid köksbordet och tittar på varandra. I em ska vi åka iväg till min pappa och sova där inatt. Jag ska nämligen på examination imorgon tidigt på morgonen så ska Ellen och pappa leka under tiden. 
Nu är det mindre än en vecka kvar innan denna kurs är över!! Jag längtar...
 
Sen så har jag fått ett nytt jobb i sommar. Ska vara på VC i Hortlax istället för hemtjäsnten i hmark. Var velat fram och tillbaka, när man redan har tackat ja och folk räknar med en är det inte så bara att säga nej, förresten... Men fick denna chans av min BVC-sköterska, och kunde bara inte tacka nej. Det är ju på en vårdcentral jag vill jobba sen när jag är färdig SSK. Och i Hortlax dessutom, det kan ju inte bli bättre! Nej, nu känns det helbra. När det är bestämt.
 
Annars har Alf varit duktig och klinkrat lilla hallen här ehmma och det blev hur snyggt som helst! Alf har stått för den mesta av omsorgen av bebisen nu när han varit hemma, så Ellen börjar nästan tycka om honom mer än mig... Uuh så trist för mig!! Jag är ju inte i närheten av lika skoj som honom. Nåja, tur vi är själva nu en vecka ;) Hahaha.

Just ja, igår var jag och Ellen och fotograferade henne och det gick hur bra som helst. Längtar till bilderna kommer!! 
 
 
 

Uuuuhh

Ibland undrar jag om det finns något liv efter min anatomitenta. Och hur ser det ut isåfall? Fylld med solsken och gröna ängar? Så föreställer jag mig det iallafall.
Snacka om att bita ihop och bara köra. Jag har verkligen inte något annat alternativ.
 
Knoen somnade på mitt bröst imorse, har inte hänt sedan hon var bebis-bebis! Helt slut däckade hon bara. Hur mysigt?! 

Nu ska jag sätta mig och läsa lite om respirationen och sedan förhoppningsvis ska vi fara och bada. Vi har tänkt det nu i flera veckor men det har inte blivit av... Nästan så man skäms!
 
 

födelsedag

jag har haft födelsedag hela veckan känns det som! I måndags var den riktiga, då fick jag present efter present av mamma & syster med respektive. Hur glad som helst blev jag :-)
Så var det tisdag och jag fick presenten av alf levererad...
En crosstrainer!!!!! Ja vilken lycka, det var ju juat det jag ville ha :-) Igår körde jag lite på den och hoija så tungt. Den låter nästan ingenting så man kan verkligen köra och se på teve samtidigt. Perfekt, särskilt dom veckorna jag är själv.
Så blev den onsdag och vår nya vagn kom!! Tjoho vad roligt :-)







Just det, Ellen började åla sig fram på min födelsedag, och nu är hon bara en sekund bort från att krypa :-)








Våran söndag

Idag har vi minsann haft full rulle. mamma sov här inatt så i förmiddags tog hon Ellen så pluggade jag lite. Sen la jag ut Ellen för vila och efter en timma tänkte jag passa på att fara ut och jogga med henne. Det har jag inte gjort på hela vintern så nu när sugen inföll var det dags att passa på. Gick ut och tänkte ta den (trodde jag) sovande bebisen, men hon ligger vaken och bara smajlar åt mig. Det är andra gången jag "upptäcker henne". Hon gillar tydligen att ligga och fundera själv en stund där ute innan hon ropar på mig. Eller kanske bara ibland. Hur som, det gick bara fint och Ellen roade sig själv i vagnen runt kälen.
Så in och duscha för att åka in till stan, tog en prommis med Marie, men då sa Ellen ifrån. Nej, hon ville inte ligga i vagnen nå mer så då fick hon komma upp. Så jag bar henne sista biten. Stackarn var utan vantar och hade isfingar när vi kom in på coop. Men inte ett endaste gnäll om det, utan hon var glad i famnen.
Sen vidare till Öset där det bjussades på 3-rätters middag. Så gott, jag är helt mätt och belåten. Grisen sover nu i sängen och nu ska böckerna upp ett par timmar innan jag lägger mig. Ellen vaknar sex nuförtiden så jag lägger mig tio för att orka med allt som ska hinnas under dagen. 
 
Sammanfattning kan göras till en väldigt bra dag.
 
Just ja, det är sista dagen jag är 24 med, imorgon är jag minsann 25!!!

bara bäst

Ellen har blivit en drömbebis!
Sover hela nätterna (11, 12 timmar), vilar två timmar på fm och två på em.
Äter "all"(med reservation för det vi inte prövat) mat, både hemmagjord och burk. 
Magen fungerar som den ska igen.
och sen är hon ju bara så fruktansvärt glad!! (som vanligt)
 
Just nu flyter allt på oförskämt bra, vilket är väldigt bra tajmat med min vidriga kurs jag håller på med just nu...
 
Hon knallar omkring med sin gåvagn och tycker det är det roligaste som finns!! Ibland ramlar hon och dunkar huvudet i golvet men då går det över med en kram och en tutte och sedan är hon på igen. Undrar bara om hon kommer vilja krypa eller om hon direkt hoppar på det där med att gå.... 
 
 
Ibland hinner jag inte ens hämta jackan innan hon somnat
 
Här skjutsar hon mina böcker

update

Alf åkte idag tillbaka till Stockholm för en veckas jobb. Lillan är precis nattad och nedbäddad i spjälsängen. Vi har satt BRIO-tassar på sängen så den gungar. Typ bäst! Själv går ögonen i kors men jag ska försöka nöta in lite anatomi innan sängen kallar.
 
Ellen är så duktig på att äta nu för tiden! Hon äter frukost, lunch och middag med en massa mellis däremellan. Plus att hon dricker både äppel och pärondricka. Detta resulterar i att hon sover hela nätterna (!!). Igårnatt sov hon mellan halv 7-halv 7. Hon har börjat vakna tidigare, ofta kring 6, men det gör ingenting så länge hon sover hela natten. Jag är gööörnöjd! 
 
Annars är två roliga resor bokade för mig! Jag, mamma o Ellen ska ner till Uppsala/Stockholm i mitten av April och träffa moster och andra kompisar. Ser verkligen fram emot det, ska bli hur kul som helst!!
 
Sen så bokade jag och Alf Riksgränsen i maj. Vi tänkte bjuda hela hans och min familj på boende där så vi kunde vara där allihopa samtidigt, men deltagandet från min familj är svagt kan jag säga. Det är jag, mamma och classe. Hehe, inte alltid det passar. Men större delen av Alfs familj ska med så det ska bli HUR kul som helst!!! Äntligen får vi åka lite skidor och snowboard som vi tycker är så roligt. Vi valde mellan det och en charter, men riksgränsen passar oss bättre. Längtar ihjäl!!
 
Annars knogar det på här hemma. Imorgon har jag föreläsning på förmiddagen samtidigt som jag ska sköta ett barn (haha), så ni kan ju hålla tummarna och tänka på mig? :) 
Mamma kom men en gåstol till Ellen så nu är det bara att knalla omkring..
 
 

Ellen flugfångaren

 

Idag har Ellen lekt med sin kompis Sigge


det var kul för han hade så roliga leksaker!

lite ostabilt än så länge.....




Ellen 7 månader

Ja, så vad har hänt den här månaden...
 
- Hon har varit sjuk för första gången
- Ställt sig upp för första gången
- vi börjar se små små risgryn i nedre käken
- Helt slutat äta bröstmjölk
- Äter inte alls på natten (får välling mellan 05-06, men somnar då om till 07-08)
- Precis börjat dricka äppel & pärondricka (har totalvägrat vatten i en månads tid)
 
 
Sen så sitter hon numera i kundvagnen när vi handlar :)
 
Gumsan hade varit så snäll så hon fick sig en mega-nalle puh av pappa. Hur mysig som helst tycker bästaste Ellen

RSS 2.0