Två kalas på en helg.

Hur tur har jag?!
 
Mamma 54 igår så vi blev bjudna på finmiddag och idag fyllde Niklas 25 så vi blev bjudna på gofika. 
 
Ellen & mamma.
 
 
Sen så har vi varit i Arjeplog hela veckan och det har varit lika trevligt som vanligt. 

Lördag.

Idag gjorde jag & Alf sten sax påse om vem som skullle kliva upp med trollungen halv sju i morse. Självklart förlorade jag. Efter en trevlig kväll ute på Mjoön hade jag stora sandtag i ögonen, men ser fram emot en sovmorgon imorgon istället då. Ellen vände sig fram och tillbaka från mage till rygg också. Äntligen fick jag också se det!! 
 
Dagen har varit alldeles strålande och jag har hunnit slipa två till stolar - one to go! Sedan ska vi måla dem vita och sätta dit en bordsskiva så har vi nya (egentligen vääääldigt gamla) köksmöbler.
 
Har precis varit ute och kutat igen och sitter nu och vräker i mig smågodis. Jag kan helt ärligt inte tänka mig något  bättre. Att sitta nysuschad efter en träning och bara gotta sig. Helt fantastisk lördagskväll.
 
Här bjussar jag på mysiga bilder på stortjejen.
 
 
 
 
 
trevlig lördagskväll från oss.

Kul..

Detta möttes man av i morse

Äppelmuffins...

Det här blev min lunch idag.
 
Kanske inte världens vackraste, men jag kan lova att dom var goda och satt där dom skulle!
 
Nu kokas det äppelmos för fulla muggar, måste använda upp äpplena innan de blir dåliga. Hittade en mask i ett äpple, fy fanken så vidrigt. Maskar kan faktiskt vara de äckligaste djur som finns. Snuskigt. 
Ps, jag kastade bort äpplet.

Sömntuta.

Igår sov Ellen hela dagen. Och hela natten. Hon vaknade i princip bara för att äta, annars sov hon bara. Vaknade halv åtta i morse, och somnade om en timma efter. När man tror man hittat rutiner och att man "lärt" sig ungefär hur mycket hon sover, äter osv ändras det helt plötsligt. För det är lika med maten, från att ha ätit ungefär varannan timma har hon de senaste dagarna bara velat ha mat ca var fjärde.

Man blir lite förvirrad när man inte hänger med i svängarna!

Och sen ikväll kommer karln i huset hem och stannat i två veckor - OJ så kul för oss!

God morgon onsdag!

..fast det egentligen var 4,5 timmar sedan vi sa god morgon. Natten har varit bra, Ellen slocknade 10 minuter efter damerna gått hem - helt färdig. Då hade hon hållit låda från tre på eftermiddagen till halv tio. Bara vilat tre timmar under dagen så det var nog skönt för henne att blunda en stund. Sushin var god, första gången från sushistället här i stan och sedan smaskade vi i oss en hel äppelpaj - mums! Har fortfaranade kvar en massa äpplen trots att tjejerna tog igår så kanske måste göra lite mos?
 
 
Efter lunch ska vi förbi Elina & Mathilda och sedan in mot stan där Ellen ska få hänga med mormor en stund så ska jag ut och kuta. Så det får INTE, alltså INTE börja regna.
Tack på förhand.

18 september

Idag har vi hunnit en sväng till Mari och hälsat på. var och lämnade ett paket, så svängde förbi. Fick ett samtal av en rosenrasande ordförande i vår bostadsrättsförening också. Har faktiskt aldrig pratat med en så arg person tidigare! Hade blivit strul med kontraktet av vår andrahandsuthyrning, men nu ska det då vara löst iallafall. Förhoppningsvis ;)
 
Så nu har vi kommit hem och hunnit vara på en promenad. Skönt gung i den nya vagnen kan man säga :) Dock bara en sittvagn som inte har fullt liggläge, så får pula upp den lite med handdukar och sedan lägga på voksipåsen så det blir mjukt och skönt. 
 
Nu går jag runt med Ellen i babybjörnen och har dammsugat lite. Vi ska få främmande av Marie & Charlotte och vi ska äta lite sushi. 
 
Vi har fått en så harmonisk bebis nu så det känns så skönt. Är lugn och kan ligga själv en stund och har inte samma hysteriska utbrott. Det är verkligen skönt och vi kan njuta av tiden på ett annat sätt.
 
Hej, hej

På G igen.

Första löprundan gick av stapeln ikväll. 27 minuter - rätt impad av mig själv om jag ska vara ärlig! Efter ett uppehåll på ca 10 månader förväntade jag mig inte ens ta mig till affären. Jag kan även förutspå att jag kommer vakna av en del träningsvärk imorgon. Men det är det värt, så kul att komma igång igen! Jag har längtat. Här finns fina elljusspår också så jag slipper asfalten. Måste bara lära mig att hitta...

Imorgon ska jag ta med mig bebisen i våran nyfunna vagn och ta en långpromenad för att känna av hur det känns att köra den. Lite skillnad mot för den vi har gissar jag hehe.
 
...den nya vi köpt och den vi hittat finns i inlägget här nere.

I mitten av helgen.

Åh vilken fin dag vi fick idag!!
Igår var vi till Mörön och hälsade på gamla vänner vi inte sett på länge. Kul! Kom hem kring elva, hela familjen helt utslagen. Bara lägga sig för att sova!
 
Direkt efter frukost visade Alf mig det senaste fyndet från garaget och jag är exalterad! Vi hade hursomhelst planerat att köpa en ny vagn till vintern då den vi har är mer av en stadsvagn, så det här är ju perfekt. Ju större hjul desto bättre - och större än så här finns inte alls idag. Skulle dock behöva en ny suflett, så hojta ifall ni har någon gammal Emmaljunga suflett liggandes och skräpa i något hörn.
 
Hur cool som helst enligt mig!
 
Här är ett annat fynd som jag tror gjordes nere i källaren
 
 
Nu håller jag på att baka en äppelpaj av äpplen jag fått av Ida från äppelträdet. Ska tydligen vara knäckig och god, så väntar spänt. Med glass till i solen - mmmm...
 
Och så här söt var våran lilla gris igår;
I lite för stora kläder.. Jag har totalt fastnat för Tradera (livsfarligt), och har köpt en hel garderob i strl 68. Redan. Så den här snygga klänningen är i 62/68, så lite stor mao.

7 timmar.

Igår kväll somnade lillan halv tio och sov själv utan matpaus till halv fem(!!). Jag var tvungen fråga Alf när vi satt och ammade om det var första gången hon vaknade eller om jag gjort något i sömnen men så var inte fallet. Snacka om rekord för hungriga damen!! Sedan halvsov hon med mig i sängen till halv åtta. Lagom tid att börja dagen på.
 
Alf är ute och leker skogshuggare igen och nu när jag tittar ut ser jag att det börjat regna... Undra hur länge han håller ut, hehe. Här inne städar vi och gnolar på. Eller vi och vi, lilla grisen sover i babybjörnen och jag måste väl säga att det är jag som drar det stora lasset i städningen. 
 
Längtar till lunch, för då ska vi äta stuvade makaroner och köttbullar (har tyvärr varken korv eller fläsk) och stuvade makkisar kan faktiskt vara bland det godaste som finns. Mums, blir nästan hungrig när jag tänker på det!

Bildbomb.

Sitter och tittar igenom bilder från dag 1 med Ellen och här kommer ett axplock ur mina favoriter just idag. 
 
Dag 1. 
Dag 2.
Dag 3.
Dag 4.
En vecka.
Tre veckor.
En månad.
5 veckor.
Igår (7 veckor)
 
Svårt att förstå hur vi klarade oss utan dig så länge.

Torsdag

Idag har det varit en sån där perfekt höstdag när man bara vill vara ute och göra nytta. Dagen började iallafall med att trollungen tog en sovmorgon till halv åtta och sedan gick vi ut på en kortare morgonpromenad i byn. Vidare till Degeränget för lunch.
Pappa var förbi på kaffe och sedan vilade vi. I ungefär 2,5 timma... och sedan kan man säga att dagen var slut. Stekte lite omelett till middag och busade lite Ellen innan jag precis har sövt henne för natten. Går fortfarande bra!
 
Dagarna går även om man är ledig hela kan jag lova. Det är tur det är så många andra som också är lediga, annars hade det nog varit lite långtråkigt vill jag tro.
 
Imorgon ska vi hämta Alfenstein på Kallax, men först ett stopp i stan för en promenad med Jenny & hennes fina son. Så efter det har hela veckan gått och vi har helg - igen! Galet. 

sånna här mornar önskar jag att jag drack kaffe..

Idag ville lilla terroristen vakna kvart över fem. TUR jag somnade strax efter tio, annars vet jag inte vad.. Sitter i min egen stank med flottigare hår än en stekpanna, smutsig morgonrock och en bebis som verkar njuta av att ha tvingat upp sin arma moder i arla morgonstund. Inte nog med att hon ska vara uppe - hon ska minsann underållas också!!
 
Tur hon är så rackarns söt så man inte kan vara irriterad mer än fem sekunder...
 
 
 
Förhoppnigsvis vill hon vila snart så jag iallafall hinner duscha - i bästa fall vila men det är inget jag sätter pengarna på. Så fort jag lägger mig ner vaknar hon säkert i vanlig ordning och vill gå runt och kika. Sedan ska vi iväg till Lillpite för att hälsa på Linn med barn och efter det in till stan och bli bjudna på middag hos min mamma, så en dusch är på sin plats. 
 
Nej nu ska jag ge det ett försök att söva damen...

Rutiner.

Imorgon blir hjärtat 7 veckor. Time flies - verkligen! Nu har hon somnat själv i vagnen igen (vågar man hoppas på en vana?!), och här sitter jag som en hök och gungar och kollar tutten vid minsta gnöl. Idag har vi inte alls gjort särskilt mycket. Har inte ens lagat mat utan ätit kvarbliven mat från helgen. Lax till lunch & entrecoté till middag, så man ska väl inte klaga. Har en lammstek kvar till imorgon och sedan ska jag äta middag hos moder, så här går det ingen nöd på mig inte. 
 
Har börjar med lite kvällsrutiner som jag ska försöka hålla på. Det börjar med att hon byter till pyjamas, lite magmassage, mat och sedan sätter vi oss och lyssnar på kvällssånger på en skiva. När hon är sådär trött att hon precis somnat lägger jag ner henne i vagnen och rullar och gungar. Tillslut somnar hon. Riktigt mysigt och förhoppningsvis går de att hålla. Eftersom att jag lär vakna halv sex av damen har jag tänkt borsta tänderna och lägga mig och läsa i sängen. Nästan så jag längtar!

sötsug....

Det som är pissigt med att bo "på landet" (eller iaf ett ställe utan affär), är när du är sugen på snarra. Och som jag är sugen nu!! Grisen har somnat och Lundmans har stängt. Orkar inte klä på henne och köra in till stan. Får knapra på nå torra chips då istället..... Och kanske tom slå på teven?! Den har då knappt varit igång sedan vi flyttade hit.

Helgen är över för denna gång..

och alldeles för fort gick den.
Vi har hunnit med en del ändå, fixat på gården och kört bort ris, ätit middag m fina vänner och haft Alfs pappa på övernattning inatt. Snäll som han var körde han Alf till Kallax så slapp vi. Jobbigt att köra efter e4an med en bebis i baksätet. Sist var vi tvungen stanna 7 gånger för hon tappade tutten.. Så störande att babyskyddet inte går att sätta fram. Nåja. 
 
Vädret har visat sig från sin allra bästa sida och gör det kul att arbeta ute. Hoppas det är samma nästa helg!!
Och hoppas tiden går fort till nästa helg, vi saknar karln i huset redan. 
 
Nu ska vi ta ett kvällsbad och sedan ska lilla tjejen (förhoppningsvis) sova. 
 
Så här glad är jag nästan jämt!

Nu drar vi in till stan


Full dag.

Nu stiger Alf på planet. Oj vad jag längtar efter honom, det var så längsen han arbetade borta så jag har nästan glömt hur det kändes när han inte kommer hem på kvällarna. Men snart är jag inne i detta också, det vet jag ju. Så om drygt två timmar är han hemma. Förhoppningsvis sover jag då, men man vet ju aldrig.
 
Drömde mardrömmar inatt så blev glad när jag vaknade av att Ellen gnydde, då plockade jag snabbt upp henne, matade henne och la mig bredvid henne. Åh det är så mysigt, hur ska jag kunna börja sova utan bebis?!
 
Idag har vi hunnit med mycket, en vända på Barnens hus, lunch på stan, BVC där det gick hur bra som helst (löjligt stolt morsa) där de sa att hon var lika stark i huvudet som en sexmånaders bebis och hon ligger snäppet över kurvan. Så förbi Mari och sedan Elina där det satt en massa bebisar och damer. En liten promenad som fortsatte när vi kommit hem till H-mark. Ellen började skrika efter mat efter en stund, så stannade i busskuren för att mata lite. Det går väl ändå inga bussar i denna by, tänkte jag i mitt stilla sinne. Ha! TVÅ bussar inom loppet av fem minuter, vad är oddsen?!?! Det måste vara ungefär de enda bussarna som går på hela dagen och de ska naturligtvis stanna exkat när jag står och ammar. Eftersom de tror att jag ska stiga på måste jag också vända mig om och förklara att jag bara har en extremt hungrig bebis som inte klarar sig hela vägen hem. Det är typiskt min tur det.......
 
Så en full dag resulterade i en lugn kväll. Trollungen sover i vagnen själv igen och bara man är lite (mycket) snabb på att gunga och köra fram och tillbaka när hon börjar gny så går det faktiskt OK. Hur mysigt det än är att bära henne hela tiden så blir det också väldigt tungt och det är hemskt skönt med avlastning då & då. 

Nöjd bebis = nöjd mamma

Så idag så har jag haft finfrämmande. Mari, Ida & Vide var här och åt lunch och sedan kom moder jord på em och skötte Ellen medan jag försökte få lite gjort här hemma. Hann med att måla byrån ett varv till och slita ner bården i sovrummet, dra ut alla spikar ur väggen och sätta igång två tvättmaskiner. Värsta va! Igår skrek hon som en vettvilling hela kvällen, så det var skönt att få en lugn kväll ikväll. Med två personer som tittar, leker, sköter, sjunger och pratar med henne har hon varit harmonisk och nöjd. Sen så är det tur jag har två bröst med massa mjölk så hon ändå får nå mat och slipper vara hungrig.
 
Så har jag slagit till på en Voksi åkpåse efter en övertalning av Mari. Ibland behöver man någon som säger att det är rätt trots att man egentligen innerst inne vet att det är det. Så det känns bra! Nu är vi rustade inför vintern och det får bli hur kallt det vill. Lilltjejen får vara ute ändå, vilket känns skönt när hon gillar det så mycket. 
 
Imorgon ska vi in till stan och äta sushi (MUMS), och sedan ska vi iväg på läkarkontroll för Ellen. Längtar till båda :-)
 
Nu sover hon. I vagnen - själv! I två timmar nu, detta är ju helt galet. Nästan så att jag saknar henne, vill plocka upp henne och pussa och krama henne. Nästan.....

Tisdag idag.

Så i söndags åkte Alf iväg för att jobba 4-dagars vecka i Stockholm. Trist för oss, men jag tror han tycker det är tråkigare om jag ska vara ärlig. Men nu ska vi snart till kallax igen och hämta honom, så vi längtar! 
 
Ellen sa god morgon kvart över sex i morse. En timma senare än igår, jag är nöjd! Hur glad som helst. Har en video jag tänkte ladda upp, men får det då inte att fungera! Synd. Så vi startade dagen med bad för både mamma och dotter.
Hennes hår blir alldeles krulligt när det är blött, så tror hon kommer få lockigt hår! Använde dock för mycket olja, så det är alldeles stripigt än, haha.
 
Andra dagen med sol sedan vi flyttade hit, och så här fint var det tidigt i morse ute på gården. 
 
Alf har gjort ett sånt bra jobb med att ta bort lekstugan & granarna, så nu har vi en härlig utsikt mot ängen.
 
 
Igår var mamma på besök och så här lika (?) är barnbarn och mormor.
 
Nu ska vi strax he oss iväg mot staden med några trevliga stopp på vägen.

RSS 2.0