Mycket nu

Idag blev jag helt plötsligt ensam! Alf och Ellen drog iväg till Arjeplog och grattade Annika som fyller 30 idag, så grattis grattis till dig :) 
Jag behövde lite tid för att plugga. Har ju två tentor nästa vecka och ska jobba på förskolan här i byn onsdag, torsdag och fredag... Så det här är min sista "lediga" dag. Sjukt! Så nu sitter jag inne trots vädret och lyssnar på föreläsning.
 
Men Ellen händer det myyycket just nu! Hon vinkar så fort någon säger hej eller hejdå (även om man inte pratar med henne), klappar händerna så fort man säger just "klappa händerna", hon tar med sig sin stol och går, vill bara äta själv - att mata är numer uteslutet, har fått tänder osv osv. Detta gör ju också att hon sover rätt så kasst. Eller rättare sagt, utan mig sover hon inte alls. Men det går över och det vet jag ju nu. Så är det en tid när det händer mycket och sedan blir det bra igen. Tufft bara när man är mitt i.
 
 
Försöker man avbryta henne mitt i badet/tvättningen får man minsann veta att man lever. Tio månader och världen vilja redan nu! Om jag längtar till trotsåldern? ...nja

Elli karamelli

Nu har hennes första tand ÄNTLIGEN tittat ut!! Den har legat fär och gluttat fram hur många månader som helst, så det var minsann dags. Hela veckan har vi välsignats med vackert väder så vi har mestadels varit ute. 
Idag är det mors dag och jag vaknade till frukost på sängen!! Oj vilken chock jag fick, höll på att ramla ur sängen. Hehe. Ellen har sagt Mamamamamamamamamamammama för första gången också! Så det kan man ju räkna som en bra dag mao.
 
Världens vackraste
 
 
Igår hos Ida & Kalle
Livet är oftast superkul, så kul så man skrattar med hela tandköttet
Elli Karamelli har badat med sin baddräkt, Ha ha
Och här fick hon skjuts av pappa med skottkärran

tre dagar av sommar

så här har vår helg sett ut. Tyvärr minus alf, han fick bara vara med för att bilden var så fin. Vi har varit ute precis hela helgen och jag upptäckte när Ellen provade grannens gunga att vi måste köpa en till henne med. En riktig racer-cykel har jag också fyndat som jag hämtade upp igår. Så nu ska jag cykla åtminstone tre dagar i veckan till jobbet har jag tänkt. No exuses som man säger.

Rosévinet introducerades för denna sommar och smakade precis lika gott som jag tänkt det. Bra att veta. Men nu känner jag hur ögonen går i kors så nu avslutar jag denna fantastiska helg med att ta med mig en av de hundra kursböckerna upp. Då brukar man ju somna snabbt!

Bara fötter och tråkig nyhet

Idag är det en riktig sommardag! Just nu sitter jag i shorts och linne och går på gården i bara fötter.
Jag och Ellen har varit och hälsat på på Krokofantens förskola där jag ska hoppa in och jobba de tre sista dagarna i maj (svinkul). Väl där så frågade jag om de hört något om de visste om Ellen skulle få börja där i höst. NEJ! Det skulle hon inte... Vem ska berätta det för mig undrar jag då? Och var ska hon få börja? Typ bersika. Seriöst. Jag far inte med henne till Bersika, då får hon hellre vara hemma med mig medan jag pluggar också får jag skita i att ta ett extrajobb. Får väl bli en tuff höst då men jag har inte tänkt skola in henne i bergsviken. Jag vill ju att hon ska få gå med de andra barnen i byn, inte de som bor 1,5 mil bort! 
 
Åååååh så deppigt, riktigt ledsen blir jag. Så vi får väl se hur vi gör med den saken... Får vänta först på att någon från kommunen ringer och berättar det så får man ta det därifrån tänker jag. Inte mycket att göra åt i skriande stund.
 
Nu ska jag läsa min hälsabok innan den ska lämnas tillbaka.
 
Hej hej
 
 

Länge sen...

Ja, så i helgen for vi äntligen till gränsen. Fantatsitsk kul, men väl långt och för mycket off-pist för min del. Jag gillar pistade backar mer. Långt var mer för lilla frökens skull, tog 6-8 timmar i bilen att ta sig dit och det är minsann lång tid för en (nästan) 10 månaders bebis! Vägen dit sov hon hela vägen till G-vare där vi stannade i ett par timmar och sedan slockade hon direkt i bilen för att vakna upp tre mil från slutdestinationen. När vi väl var framme kom vi ju på att det går ju faktiskt tåg dit... Bra att komma ihåg till nästa gång! Hemresan var dock inte fullt lika lugn som ditresan - då protesterade hon minsann. Men tillslut kom vi hem och åt en välförtjänt (?) pizza till middag. 
 
Annars har vi hunnit med att flytta upp till det nu vita (tidigare gröna) rummet, hämtat det nya kökbordet (blev riktigt bra), haft examination, studiebesök och gjort en bakterieodling på fingrarna. Mojsigt. Eller? Plus att jag har varit till tandläkaren (eller det var visst en tandhygienist) idag! En gammal arbetskamrat dessutom (Linda R - Lina du vet ju!), lustigt det där. Har inte varit där sen jag var 19, men inga hål eller början till hål. Knappt ngt tandsten heller så jag verkar vara lyckligt lottad när det kommer till tänderna! Blev ju dessutom upplyst om att man har 300 kr i tandvårdsbidrag av FK/år. Det kan sparas upp till två år, så jag behövde bara betala 80 spänn. HELT ok om ni frågar mig! 
Hett tips.
 
 

Tji fick jag

Japp, för att jag sa att hon somnade så bra själv i sin egen säng. Ikväll har vi haft en liten kamp om sömnen vill jag berätta. Plus att hon var vaken inatt - nästan 2 timmar! har inte hänt på hur länge som helst. Hon brukar sova hur bra som helst om natten. Av någon anledning vaknar hon dock alltid i våran säng - undrar om det är hon eller jag som vill att hon ska komma upp...? Hmm, får vi aldrig veta för lyfter upp henne gör jag i sömnen. Har aldrig något minne av det. Konstigt va?
Så från och med nu kommer jag inte säga när vi är inne i ett sk "flyt". 
 
Annars försöker jag packa till i helgen, går sådär. Så mycket grejer, så lite tid och så lite plats. Meeeen det jag glömmer glömmer jag. Punkt.
 
 

Jag har glömt att säga...

...att Ellen minsann somnar själv i sin egen säng numera. Japp, stora damen. Nu får jag ju sitta bredvid henne och lägga ner henne ungefär trehundra gånger innan hon somnar (det är ju ingen storfavorit det där med att sova) men ändå. Inget gråt, inte ens ett litet tjut från hennes sida. Tvärtom somnar hon oftast och flinar faktiskt. Gullrumpan!
 
Så från början (i onsdags tror jag vi började) tog det 40 minuter men idag har vi halverat det. Heja bara!
 
Ute på gården. 
-Hej hej

Gry!!

Nu har jag beställt lite nya möbler till hushållet. Ett lass från IKEA med byrås, lampor, lite Ellen-grejer och ett nytt köksbord + stolar från mio. Längtar till de kommer, kul att få lite nya grejer!
Så har jag målat det gröna rummet på övervåningen så när sambon kommer hem så flyttar vi upp. Det ser jag fram emot, mest för att då får vi ett lekrum till Ellen här nere, vilket inte vore så tokigt. Skönt att få undan alla grejer som annars ligger framme. 
 
Ellen är snabb som i SNABB. Och river gärna ut allt. Skafferiet, kastruller, böcker, garderober, påsar... Allt hon får tag i. så bra att ha ett rum på nedervåningen som hon kan vara i och riva ut hur mycket hon vill.
 
 
Och sedan så måste vi ju säga grattis till världens bästa lilla Gry!! Äntligen bestämde hon sig för att komma ut, som vi alla väntat. 
 
 
 
 
 
 
Grisen och  moster i stockan
 

Valborg

Så nu var det första maj helt plötsligt! Är vi inne på sommaren då? Det såg inte ut så när jag tittade ut genom fönstret i morse iallafall. För då snöade det. Det gjorde det även igår må jag tillägga. Men gårdagen blev bra ändå, trots sämst väder. Grillning till middag på ett sälle, lite majbrasa och sedan uppslutning på ett tredje. Alf var inte så kry idag men var tvugngen att pallra sig upp för att byta däck. Själv mådde jag bara prima då jag var nykter igår. 
 
Nu har jag dumpat Alfen på kallax och har en vecka själv med lilla grisen innan vi far till Riksgränsen nästa torsdag. Tjoho! Så jag ska vara färdigpackad till på onsdag så drar vi iväg som en avlöning tidigt torsdagsmorgon. Lär ju ta ett tag att köra upp med en sån här liten sak.
 
 

RSS 2.0