plugg

veckan är kråkfull. Jag är i Luleå precis hela dagarna och de få timmarna jag har när jag kommer hem ska egentligen gå till plugg. de gör de inte alltid kan jag säga, Ellen tar den mesta av min uppmärksamhet. man kan säga att det är en tuff kurs!! hoija. nåja, fem veckor där man måste bita ihop sen är det över. 5 veckor överlever man utan liv, jajamen.

idag beställde jag en ny vagn! Brio happy svart harmony med silverchassi och lufthjul. Jag längtar så mycket till den är i lin ägo (om ca. 2 veckor). Emmaljungan har börjat strejka så det kändes lika bra att investera i en ny då...
En ny bilstol fick också följa med hem, en axkid. Så snygg, jag är helnöjd.




bilder från vår soliga helg




Ellen skypar med (sin) pappa

 
 
Tur han kommer hem redan imorgon!
 

Helg igen.

Så nu är tentan gjord. Kuggar jag så är det något personligt mellan mig & läraren, det ska bara gå!!! Kändes bra, så nu kan jag släppa det. Lilla grisen var hos mamma under tiden som kommit hem ifrån Kuba! Välkommen, kul att ha dig tillbaka.
 
Annars då? Vad har hänt under veckan... Tja, jag har fått sommarjobb klart. Ska jobba i hemtjänsten här i H-mark (200 meter från huset), hur skönt som helst. Ellens tänder börjar komma, men de är sega. Detta resulterade också i tre vak-nätter (i princip..) Värsta natten sov hon mellan halv två och fem. Alltså tre och en halv timmas sömn för mamma och pappa... Hon var glad såklart, bara hon slapp sova. Hade hon skrikit sig igenom natten hade tålamodet nog inte varit lika stort. Sen så ställde hon sig upp förra veckan. I spjälsängen drog hon upp sig och stod på sina darriga ben och smajlade. Gumsan blir stor!!
 
Lite vingligt...
 
Ellen och jag återförenade
 
Hehe, hur kul som helst att slippa sova

Dagen D

Imorgon skrivs min första tenta på sjuksköterskeprogrammet. Hade redovisning och examination igår. Imorgon är det över och vi blir helt lediga i två dagar innan anatomi & fysiologi-kursen går av stapeln på måndag. Även om folk säger att det är vidrigt mycket plugg ser jag fram emot att lära mig om kroppen och hur den fungerar. hoppas jag tycker samma om ett par veckor.. :)

Så då ska vi vara i Luleå måndag-fredag. Alf har tagit föräldraledigt och kommer vara hemma med lilla grisen. Känns jobbigt att åka upp dit varje dag, men det är ju bara en vecka så. 

Och bilen pajade igen. Åh jag blir så ledsen. Varför varför varför kan den inte bara fungera som den ska. Deppigt värre.
 
Nåja, inte gråta över spilld mjölk var det väl?
 
Back to buissness

All alone

Första kvällen som spenderas alldeles själv på hur länge som helst. Och detta sker på alla hjärtans dag. Ironiskt? Eller kanske inte. Hursomhelst så är det då så. Jag har just skypat med min lilla familj och dom har det så bra i Arjeplog. Själv har jag köpt en 200 g. mandel & frukt chokladkaka (hur gott?!?!), så jag har det inte helt dumt jag heller. Kom hem vid fem och vilade en halvtimma och gjorde lite ägg och keso till middag. Nu ska jag snart ut och gå och sedan duscha innan jag ska lägga mig och läsa. Något bra tror jag, inte kurslitteratur. 
 
Första dagen på sjukan idag också, hur kul som helst. Känns verkligen som att jag hittat rätt! Nu ska jag ju bara vara där i två dagar, men tror det är bra att få komma ut så tidigt i utbildningen för att få en liten glimt av vad som komma skall. 
 
Nej men tack och hej leverpastej som man säger

true story

Nu är klockan kvart i tio och jag saknar min lilla bebis så mycket så jag ska gå och lägga mig med henne. Så märkligt hur jag kan sakna någon som jag är med hela dagarna (och halva nätterna), men så är det. Innan hon kom trodde jag sånt var överdrivet, men tji fick jag för det är inte ett endaste dugg överdrivet för mig. Jag vill stanna tiden, samtidigt som jag inte kan bärga mig till nästa steg i hennes utveckling. Jag kan heller inte undgå att fundera över hur hon kommer att vara när hon blir äldre, medan som jag försöker ta vara på varje sekund av nuet. 
 
 
Helt sjukt att just vi skulle få världens bästa Ellen!

Bra beslut

Alltså jag är så glad att jag valde att börja läsa nu i vår. Jag känner själv hur mycket bättre jag mår som människa när jag får något konkret att göra. Särskilt nu när bebisen är så liten och sover så mycket. Nu, tex, har hon sovit en timma och jag har fått massor gjort. Älskar att vara effektiv. När orken och tiden finns. Det värsta är att börja med något och sedan blir avbruten hela tiden. Därför är det svårt att börja med något när hon är vaken. Men när hon sover är det alldels ypperligt att sätta sig och vrålläsa. Passar verkligen mig. Att göra ingenting är kul en liten stund. Sen är det inte lika kul längre. Och som Alf säger så finns det ingen hushållssyssla som jag tycker är rolig - alla är jämnråkiga. Vilket gör att jag inte går omkring glad i hågen och städar, tvättar, lagar mat och bakar. Sen när Alf är hemma får jag åka iväg och plugga med klassisar eller på föreläsningar på LTU vilken också är hur kul som helst. Kul att åka iväg och prata om någonting annat och ännu roligare att komma hem till min familj och höra vad dom gjort under dagen. Mer ork och mer energi till allt på något sätt. 
 
På torsdag och fredag ska jag vara på fältstudier på sjukan vilket jag ser fram emot. Alf tar lilla grisen och kör upp till Arjeplog under den tiden så jag ser fram emot min första hela natt på typ 9 månader. Blir spännande att vara utan Ellen så länge, kommer nog gråta av saknad. Men då får jag göra bort en massa massa plugg och göra roliga saker. Ska bla på after work på fredag, vet inte sist jag var det. 
 
 
Ingen vidare smickrande bild på mig, men så här mysigt har vi varje kväll. Gumsan!

Träningsvärk

Iiih vad jag har träningsverk. Såg på Malou (hehe, jag är inte mammaledig, jag lovar) här om dagen där dom pratade om att man bara behöver köra 4 minuter styrketräning per dag. I superintervaller alltså. Kör stenhårt i 20 sek, vila 10. Varannan gång gjorde dom armhävningar och benböj, så även jag. Så så många armhävningar man hinner på 20 sek, vila 10 och sedan så många benböj man hinner på 20 sek. Jag gjorde 2 set, alltså 8 minuter. Det borde man väl ha tid med kan man tycka? :) Det var någon japan som forskat fram detta på något konståkningslag och man kan väl lita på japsarna. Så 4 eller 8 minuter om dagen så är beach 2013 fixat. Tack för kaffet liksom. 
Nåja, det är väl osett, men jobbigt som fanken och träningsvärk har jag. Överallt. Armar, axlar, magen, lår. Så något borde det ju ge. Eller?
 
Nej, nu är det slut på det roliga. Åter till plugg..... Eller nej, så där ska jag inte tänka. Nu börjar det roliga menar jag ju!
 
Så här känner jag om Florence NIghtingale just nu...

mmm gröt

fattar inte varför jag ska envisas med att vara lat och inte ta på haklapp... jag vet ju hur det kommer sluta.


Uppstigning

Idag vaknade vi först kvart i sex. Jag var ganska pigg faktiskt och hade visst kunnat stiga upp. Men gjorde jag det? Såklart inte, utan jag sövde lilla grisen och somnade om till sju. Var jag piggare? Svar Nej, då var jag såklart dödstrött. Varför inte bara stiga upp om man är pigg för? 
 
Nåja, nu börjar nyhetsmorgon.

Feministiska funderingar på fredagskväll

Funderar kring bebiskläder. Ellen har kläder i alla färger, blått, rosa, lila, rött, grönt, gult m.m m.m. Samma med tuttar. Tittar inte ens vilken färg det är, ibland är de blå, ibland rosa. Det finns inte så mycket "könsneutrala" nappar som jag hittat iallafall. Men till saken... När hon föddes försökte jag inte köpa så mycket rosa. Och varför då? Jo, kanske mest för att jag inte är särskilt förtjust i rosa själv. Men det var inte bara det, utan rosa är en "mesig" färg. Gullig, söt, oskyldig och pluttinuttig. Och jag vill att min tjej inte ska bli behandlad som en porslinsdocka, utan som en vanlig människa. 
Hur kan det komma sig att jag utan problem köpte blått då? Alltså, blått är ju en killfärg. Hur kan det komma sig att det är "mer ok" att köpa en blå body till en tjej än en rosa body till en kille? Båda är ju så starkt kopplade till kön (särskilt när dom är barn). Och sen till en annan gigantisk fråga, hur kan det komma sig att kön är så viktigt? Om man träffar en människa på stan som man inte direkt kan identifiera som antingen tjej eller kille blir man osäker och förvirrad. Hur ska jag bete mig mot den här människan och varför kan jag inte se vilket kön det är? Sedan berättar vi säkert det för nära och kära "vad jag var med om idag". Typ som att det är världens grej. Som att man inte kan prata likadant med en kille som med en tjej.
 
Men tillbaka till bebiskläder. Om jag som mamma väljer att inte köpa rosa till min flicka är det ju som att säga att rosa inte är OK för att rosa är en tjejfärg. Och det i sig är inte OK. Sedan behöver det inte alltid vara så att man undviker rosa just av den anledningen, det finns såklart andra också. Men ni förstår min tanke...
 
Hur ska man då uppfostra en tjej idag för att få henne att förstå att hon är lika bra som hennes killkompis? Att även om det är så att hon kommer att diska, städa, laga man och göra allt det "kvinnliga" i hennes kommande förhållande är det precis lika mycket värt som om hennes kille gör allt det "killiga". För mig handlar inte jämställdhet om att man ska laga mat varannan dag, byta två däck på bilen var och vika halva tvättkorgen. Utan det handlar om att det som är kvinnligt ska vara lika mycket värt som det som är manligt. Om Ellen vill göra det som är typiskt kvinnligt måste hon få göra det utan att känna sig mindre värd, osedd eller som att hon är tillbaka till 1940-talet. Och om Ellen vill göra det som är typiskt manligt måste hon också få göra det utan en massa skitsnack.
 
Det här är inte lätt minsann och inte blev jag nå klokare av att sitta här och skriva ner en massa dynga. Men det är viktiga saker och det är viktigt att prata om och få ha sin egen åsikt i ämnet. Det här är definitivt ingen politisk blogg, men såg några saker på internet nu när jag surfade runt och blev så tvär-provocerad. Också sitter jag här själv så har ingen stackare att diskutera det med.
 
Ellen i en blå klänning... Hur många rosa killkläder för bebisar finns på marknaden?!
 
Ps, jag hoppas ni förstår att det här är absolut inget inlägg att det är rätt eller fel att klä sina barn på ett visst eller annat sätt. Bara en reflektion över mina egna värderingar när det kommer till kläder.

Sjuk

Lillhjärtat har varit sjuk för första gången i hennes korta liv. Feber, snor och hosta har de senaste dagarna varit fyllt av. Gumsan. 
 
Nog överlever hon det, men det är ju klart att man längtar till hon är på topp igen! kanske imorgon, vi håller tummarna.
 
Vi har bytt garderob igen till 74, och då har hon fått sig ett par hängselbrallor. Jag är helt förälskad i dem, from nu ska hon alltid ha ett par hängselbyxor i varje storlek! Det är som bitterljuvt att byta storlek. Kul att handla nytt men samtidigt vemodigt att ta undan plagg som man verkligen gillar men som man inte hunnit använda så mycket. Två månader går sannerligen fort.
 
Hur coola?!
 
Praktiskt med inbyggd tuggleksak också ju.

på bilprovningen

Ellen fick sitta i framsätet medan vi väntade på att få köra in.




Latmask

Sitter och ska skriva ihop en liten historia om pliktetik.. Och det kommer ingenting. Jag fattar inte, det står helt stilla. Jag har avlagt den här förmiddagen till vrålplugg också sitter jag här?! Jag som har så begränsad tid på mig att plugga kan inte sitta och fundera på om jag har motivation eller ej, det ska bara göras och så är det. Punkt. Innan elva ska jag vara klar, och det kommer jag att vara, har bara 1/4 a4 kvar.. Men ändå. Känns tungt bara. Eller tungt, men jobbigt. Jag känner mig lat, vill göra annat. 
 
Däremot så har jag sovit väldigt bra inatt. Lilla grisen sov hela natten förutom när jag råkade vara och buffla på henne så hon vaknade, men då var klockan redan halv 5. Och inte ett enda litet uppvak varken före eller efter det. Inte hade hon ätit sedan sju före det heller. Så hade jag inte gjort det kan man ju tro att hon skulle ha sovit hela natten utan uppvak alls. Dock sover hon inte i sin egen säng utan med mig. Finns det något gosigare?! Inte mycket. Hon är så närhetssjuk och jag med så vi snarkar ikapp i sängen om nätterna. 
 
Ääääh, nu får jag ge mig. Nu ska jag skriva referenser.

Kvällen

Fy så kul jag hade igårkväll! Först supergod laxpaj med finaste tjejerna (även o vi saknade ett par...), med vin - både mousserade, rött & vitt. Sedan tog vi på skorna och knallade ut. Alldeles lagomt med folk, inte proppat men ändå folk. Träffade jättemycket roliga människor som jag inte sett på länge. Hur kul som helst! Besviken dock att kvällen gick så fort, innan jag visste ordet av så tände de lamporna och det var dags att gå hem! Jag hann inte ens dansa... Deppigt värre! Tog mig hem till Hemmings också, så skönt! Knoen och Alf låg och sov när jag kom hem och det hade såklart gått hur bra som helst utan mig - inte för att jag var orolig innan men ändå. 
 
I morse var det inte lika kul. Det var inte ens ett skämt vilken huvudvärk jag drogs med i morse... Två alvedon, frukost och några vattenglas senare kändes livet lättare. Så for vi in till stan och promenerade på isen, åt pizza och köpte hem lite snarra & cola. Nu ligger vi i varsin soffa och Ellen sover i vagnen. Perfekt bakisdag. Jag är botad mot alla dagen-efter-symptom.
 
Imorgon blir det tidig uppstigning för båda, jag ska sätta mig och plugga på förmiddagen medan Alf leker med grisen och sedan har vi besiktningstid 11.50. 
 
Nu ska jag sätta mig och göra en inköpslista till handlingen imorgon. 
Då säger vi bra, tack hej för den här toppenhelgen!

En lördag.

bebis vilar sin förmiddagsvila, mannen har inte stigit upp än och jag har tänt Yankee Candle, gjort te och ska sätta mig och plugga lite. Oftast brukar jag & Ellen gå ut och gå när hon ska vila förmiddag, men idag snöar det så förfärligt så vi sparar det till eftermiddagen istället.
 
Idag är dagen då jag ska vara en hel kväll helt utan Ellen. Jag ska på tjejkväll, dricka vin och sedan gå ut. Ska verkligen bli kul! Får se om jag tar mig hem eller om jag ska övernatta i stan. Jag vet att jag kommer bli blödig när jag är lite på lurven och vill hem och krama de mina, men taxi är så jäkla dyrt ut hit så tror snåltarmen får ta över denna gång om jag inte hittar någon frivillig som vill skjutsa hem mig mitt i natten. Ingen? Nähä.
 
Vi hade tänkt fara till Öjebyn och bada idag med lillan men vi får se. Tänker att det ska vara så mycket folk på lördag och söndag så kanske vi far till Hortlax till veckan istället. Orkar inte stå och frysa och vänta på någon dusch. 
 
Annars då?
Plugget går bra, bilen går bra och kampen om amning på natten går ganska bra. Jag tror jag åkt dit någon gång de senaste nätterna (jag gör det ju för fasen i sömnen), men inatt var jag konsekvent. Mellan 22-06 får hon varken flaska eller bröstet. Såååå, förhoppningsvis är det snart över och hon kan gott somna om med tutten i munnen.
 
 
Spjuver-tomte-Ellen
 
 

RSS 2.0