torsdag

Bakade en saffranskladdkaka idag. Saffran är ju fruktansvärt gott, men kan inte påstå att den var särskilt kladdig. Mer som en saffranskaka. Typ. Eller nåt. Men, fika är alltid fika, och fika är gott. Särskilt när grädde är inblandat.....
 
Imorgon ska vi iväg och trängas med andra föräldrar på en outlet för barnkläder på Nolia, så får se vad man hittar där. Ska ha Ellen i bärselen hade jag tänkt, och det var ju ett tag sen. Men det är ju betydligt smidigare än att köra omkring med en vagn på liten yta med mycket folk. Idag har vi bytt ut garderoben också, från 62 till 68. Så det vi är ute efter imorgon är i strl 74, för hon har alldeles nog i 68. 
 
Vintern har kommit och den är rätt så välkommen för min del. Vi har fixat med skottning av vår gigantiska infart, så har bara den lilla att skotta själv. Då har jag ett bekymmer mindre när jag är själv med lillan varannan vecka. Det är ungefär 5 minusgrader och snön ligger på marken och lyser upp omgivningen. Någon julpyntning hann vi aldrig med innan Alf åkte, så vi ska göra det när han kommer hem igen. Lyssnade på julmusik för första gången i år och gav mig fasen på att också skaffa mig lite julkänsla. Det är ju bara en gång om året så det gäller att njuta så länge det varar. För sen är det över och då är det bara tråkiga Januari. Utan jul, bara mörker och -30.. buuuhhh.... 
 
 

godmorgon vårat snygga köksgolv!




Blandat.

Renoveringen av golvet går bra! Eller, inte bara golvet. Vi målade fönsterna, och bara det tog 1,5 dagar. Ja jäsikarns, saker tar tid. Köpte nytt kylskåp också, prutat och klart på MediaMarkt. Alf slipar det allra sista, sedan ska det betsas och lackas. TYPISKT att han ska tillbaka till Stockholmia imorgon, är oklart ifall vi hinner klart eller ej. Förmodligen det sistnämnda (alltså ej.).
 
'
I full gång
 
Och så har vi ränt fram och tillbaka till BVC, både på för och eftermiddagen. Först var det föräldragrupp klockan tio, så körde vi hem igen och tog en prommis och sedan tillbaka klockan 15. Ellen som är nu 7 pannor tunga. 
 
 
Imorgon är det dags för vår andra babymassage - så mojsigt!
 
Provar kläder mormor kom med i helgen.
 

Hej från Ellen

Hahaha

Lite helg

I fredags var vi och badede för första gången med lilla Ellen. Himla mysigt, men snacka om att man blir trött! Köpte med oss lite pizza och åt m Ida & Kalle efter, men var hemma kvart över sju. Jag somnade före tio! Helt färdig. 
 
Igår var det lördag och jag började dagen med en liten sovmorgon. Tog med mig bebisen och åkte in till stan där jag åt sushi med två av mina vuxna favorittjejer medan Alf drog bort korkmattan i köket. Under dolde sig plankgolv, precis som vi anade. Tänk vilken tur vi har! Så nu ska vi "bara" slipa upp det och betsa. As we speak står Alf och Rene och slipar fönsterkarmarna och sedan ska jag ge mig på taket. Sen ett helt nytt kök - wiho! 
 
Igår blev Ellen fyra månader och det firade vi med päronpuré! Eller Ellen firade med pärnpuré, hennes föräldrar bev bjudna på plankstek hos "grannarna". Hur lyxigt som helst. Hon var vaken till elva igårkväll helt utan gnäll. Såklart trött, men när man ska hålla låda kan man ju inte grina hursomhelst inte. Somnade i sin säng när vi kom hem också - det börjar gå rätt bra :) 
 

Gåstolen vi fyndade på loppis för typ en hunka är hur kul som helst

frukost




och när matknappen men äpple ramlar ner fortsätter hon med osten. mumma!




Kräk & tidningstjejer

Inatt råkade jag ut för några timmars magsjuka. Kräktes som en stucken gris, jag vet inte hur många gånger. Min första tanke när jag vaknade var att jag var gravid igen - men så är inte fallet. Bara en formsvacka. Så natten bjöd inte på någon sömn alls nästan. Tur Alf kommit hem så han kunde sköta lilla barnet idag.
 
Nu känns det hyfsat bra, har inte kräkts sedan imorse. Så Alfus tog bebisen och for iväg till H-lax, köpte pizza och godis och det är vad vi har ätit idag. 
 
Ja, just det! PT var med på babymassagen igår, så om ni bläddrar i bilderna i länken här nedan kan ni se henne 
 
http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/njutning-for-alla-sinnen-7295956-default.aspx
 
Ja, just det (igen)!  Så har Ellen ätit äpple för första gången idag. Hihi, hon gillar det! Eftersom hon stoppar precis allt i munnen är det ju bara ett plus om det smakar gott också.
 
Världens gladaste tjej hälsar på kompisen i världens skitigaste spegel (mest Ellens egna dregel faktiskt)

Babymassage

Idag har vi varit på babymassage för första gången. Jättemysigt och trevligt. Kul med en liten aktivitet trots att hon är så liten. Det börjar klockan tio, och såklart försov vi oss. Det är helt sjukt, Ellen sov till nio. När gör hon annars det?! Ja, det kan jag säga - aldrig!! BARA för att vi har en tid att passa. Nåja, vi hann ändå alldeles lagom. Med andan halvt i halsen. 
 
 
Nu är vi tillbaka hemma och mellanlandar lite innan vi åker iväg till Luleå för att hämta Alfenstein. Köpte hem den absolut godaste mörka chokladen som jag nu knaprar på - Lindt med jordgubbar. Helt fantastisk!! 

Ordning & reda

Sedan Ellen blivit så stor (hehe) och börjat leka med leksaker o.dyl. är det helt omöjligt att hålla ordning. Ja, nu vet jag vad ni som känner mig väl tänker.... Att det är ju inte som att jag är en prydlig och ordningssam människa så varför bryr jag mig? Och ja, det har ni fullständigt rätt i. Men nu när jag också blivit äldre har jag börjat uppskatta att ha det någorlunda rent omkring mig. Inte hysteriskt, men jag ser inte längre charmen i att bo i kaos. Inte som när mamma bad mig städa rummet förut och jag sa att jag trivdes i skiten. Tillslut gick det så långt att stackars Mari tog tag i det en gång hon var hemma hos mig och städade det åt mig. Själv gick jag ut på gården och pysslade med annat. Bra kompis? Hursomhelst, nu spann jag verkligen iväg åt alla håll.
 
Nu när jag snart ska gå och lägga mig så tänkte jag plocka ihop lite innan. Det är ju betydligt trevligare att vakna upp till ett halvt städat hus/rum/ställe. Men så kom jag på mig själv med att tänka att det är ändå ingen idé. Alla grejer kommer att åka fram imorgon ändå. Ellens saker är överallt. 
 
På vardagsrumsgolvet..
I hallen...
I köket..
På toaletten.
 
Sen även i sovrummet naturligtvis - men där ligger hon ju och sover. Hon får väl skylla på att hon inte har ett eget rum än... 

Te och annat.

Alltså jag är ju en riktig te-tjej. Det är så himla härligt när jag får till en kopp så där alldeles perfekt. När man får till perfekt temp, alldeles rätt mängd mjölk och tar ur tepåsen vid rätt tidpunkt. Precis detta upplever jag just nu! Och barnet sover så kan njuta av den på riktigt. Små saker som blivit stora.
 
Satt och tittade på kort när Ellen var i magen och jag har så svårt att komma ihåg hur det var! Gick jag verkligen omkring med en sån dundermage, som enligt de allra flesta "inte var så stor ändå"? Det är ju helt galet!!
Här var jag i vecka 38.
 
Annars är det söndag vilket betyder att helgen snart är slut. Gör inte oss så mycket, måndagar ser väl ungeför likadana ut som söndagar för oss. 
 
Och Ellen mår bra. Hon älskar sina leksaker och pratar som en tok! Jollrar och berättar en massa saker. Snaaart snurrar hon. Hon är väldigt nära, men sista biten över axeln vill inte riktigt samarbeta... Stoppar precis allt i munnen och när hon råkar kasta ner sina leksaker från bordet blir hon rasande. Eller när hon inte når dom. Hon vet vad hon vill ha och hon nöjer sig inte föränn hon fått det. Haha, gulle! Det går bättre och bättre att sova i spjälsängen, igår sov hon utan avbrott till halv sex (!!). Behöver jag säga att jag var utvilad igår? Men det är olika från dag till dag. Eller kanske natt till natt.
Ormen är bäst!
Så här glad är jag så länge jag får som jag vill! 
 
 
P-nap hos mormor.
 
Nej nu rör det sig i vagnen, det är dags att vakna.
 
 

Pigg o glad kexchoklad

Åh så härligt, Ellen sov som en stock inatt. Somnade nio, vaknade halv fyra - men nöjde sig med tutten & somnade om! Själv i sin säng! Har aldrig hänt förut.. Vaknade igen kvart över fem och då fick hon komma över och äta lite och ligga med mig. Klockan åtta slog hon upp sina vackra blå ögon, så jag är så nöjd man kan bli. Egentligen kanske jag borde lägga tillbaka henne i sin säng under natten när hon ätit så hon sover själv. Men jag tycker det är så otroligt mysigt att ha henne i sängen. Jag vet att det bara blir svårare att vänja av henne ju äldre hon blir, men hon är ju bara så här liten en gång... Och det är fantastist mysig att ligga och snusa på henne. Visst sover jag lite sämre med henne, men det är jag beredd att offra. Det är ju bara när hon sover som man kan gosa, annars är hon aldrig still!! Då ska hon bara sitta, stå, gå eller gymnastiksera i största allmänhet. Mysa tycker hon är tråkigt. Då ska hon vara väääldigt trött.
 
Nu ska jag sätta på äggkokaren se om jag får perfekta ägg till frukost. Vi håller på att pröva oss fram hur mycket vatten vi ska ha i den för att få de bästa äggen. 

idag

För att Ellen var så arg igår kompenserar hon det med att vara extra go och glad idag.


så här glada dagar är det minsann ett privilegium att få vara hemma :-)

Vilken dag..

Började med att jag vaknade alldeles för trött och o-utvilad. tjatade till mig en sovmorgon, men lyckades inte somna om ändå.Så steg upp och tänkte vila lunch med Ellen men hon låg bara o gnölade i sömnen i 45 minuter så det blev ingen vidare sömn för mig. Iväg med bilen på verkstad för att byta bromsar och hej bara vad de tar betalt. Happ, inte mycket att göra åt, bara betala och se glad ut. Så kommer Alf på att han glömt nycklarna till sin bostad i sthlm i byn, så bara hem igen för att hämta dem. Ellen har under den här tiden sovit. Typ hela dagen alltså. Anade oråd när vi skulle köra upp till flygplatsen och tänkte att hon antingen, 1. skulle sova hela vägen och inte somna ikväll eller att hon 2. inte skulle sova hela vägen, utan istället skrika hela vägen i bilen. Det blev båda två kan vi väl säga.. 
Hon sov så gott till Luleå och hela vägen tillbaka till Antnäs. Då vaknade damen och hade minsann inte tänkt åka bil och sova - det har hon ju gjort hela dagen!!! Så körde med en skrikandes bebis i baksätet från Antnäs, dvs ca 5-6 mil? Stannade någon gång och plockade upp henne och lekte en stund, men så fort hon åkte ner i stolen tjöt hon igen. Ååååh så jobbigt. Särskilt eftersom vi måste hem. Inte så mycket att göra åt, vi kan ju liksom inte tälta utefter e4:an. Nu sitter hon och leker och ser inte ett dugg trött ut. Alltså inte sovtajm än. Nähäpp, bara gilla läget som man säger!
 
Hur en sån goding kan vara så förbannad rent ut sagt är väl konstigt....

Sen sist..

Ja det har hänt lite grejer sen sist...
I helgen har vi hunnit med lite av det ena och det andra. Har blivit bjudna på mat i fredags av Challan & Nicke och i lördags kom bästa Annika, Johan & Albin hit. Hur kul som helst! Vi bara hängde, gick runt i byn och lekte i lekparken med sötaste och busigaste Albin. Egentligen skulle jag följa tjejerna till IKEA,men ibland kommer livet emellan. Vi hittade det vi skulle ha här i Piteå iställe, dvs handtag, lampor. Och loppis på Familjens Hus så att lilla grisen fick sig lite leksaker..
Så har vi hämtat köksluckorna och satt upp dem samt skruvat fast nya handtag. Hur kul som helst!! Längtar till vi drar bort den äckliga mattan som för tillfället utgör köksgolvet...
 
Idag har jag varit på föräldraträff för första gången i Hortlax medan Alf hämtade Hans som var här under dagen. Det var trevligt måste jag ändå säga. Jag & Ellen promenerade hem och nu sitter jag här och är mätt efter att ha ätit korv & mackisar, typ HUR gott som helst! 
Ikväll ska jag till Emma där tjejerna kommer vara samlade för lite ansiktsbehandlig och grejer medan pappa kommer hit och sällskapar Alf & Ellen. 

 
 
Pappamys i sin byfånemössa
Ellen håller koll på storkusinen
En väldigt trött liten tjej och en tokig Johan
Morgonstund har guld i mun
Hur kul som helst med hennes nya (egentligen säkert väldigt gamla) gåstol som hon egentligen är för liten för. Men det spelar ingen roll för Ellen!
 
Ellen leker vid bordet och Alf skruvar fast handtag.
 
Och så blev det!

Just nu...

Ellen sitter vid bordet för första gången uppallad av en filt och leker. Så kul!
 
 Hej, hej
 
 
Kuuuuul!! (den blå är roligast då den spelar melodier)

Jag också

Jag kunde inte hålla mig - nu har jag varit och beställt en s3:a jag med!! Har varit så avis på alf & min egna telefon är tydligen så ointressant i mina ögon så jag glömmer den hela tiden här och där. Jättejobbigt, för det upptäcks aldrig föränn jag kommit hem. Den här gången i stan, två mil härifrån. Hm, typiskt då. Tur jag har en digital klocka i sovrummet, annars hade det inte funkat.. Måste kolla på klockan när jag vaknar på natten, det är bara så. Nåja. Telefonen är iallafall vit och det är därför jag måste vänta en stund på den. Svarta finns i lager, men jag tyckte det var värt att vänta en vecka på den vita. Så kul, jag är helt exalterad!!!
 
Nu ska jag sova och hoppas på att lilla grisen sover till iallafall sju imorgon. Tänk så glad det skulle göra mig. 
 
 

Såhär skönt ska jag också må alldeles strax.

En rosa bebis

Ja, Ellen har inte så mycket rosa kläder. Det är inte riktigt hennes grej - hon känns inte som en rosa tjej. Men igår hade hon rosa från topp till tå.
 

Hm, ni behöver inte titta på mig i mitt skitiga underställ.. Hon är så intresserad av min mobil nuförtiden, så kan inte fota henne normalt. Måste ta i spegeln så att hon kan se vad som pågår...
 
Och igår läste hon lite bok själv. Tänk att hon är så smart!!

björnen sover, björnen sover....

Gick precis ut på en kort prommis för att få Ellen att somna. Har varit helt slut idag så orkade inte med gnäll eller gråt i samband med nattning och då är en promenad vid rätt tidpunkt ett bra alternativ. Hade för övrigt för lite mat av någon anledning ikväll så gav henne en flaska ersättning för första gången. Slurp sa det bara så var det slut. Verkar alltså inte vara något större problem ifall det skulle hända någon mer gång. Good to know...
 
Nu går ögonen snart i kors, har inte vant mig vid att vakna före ottan än verkar det som. Lika bra att lägga sig så man orkar mata diktatorn inatt + vara redo för uppställning och underhållning kvart i sex imorgonbitti.
 
Pappa ska få en björnkram (GUD så rolig jag är...)
 
 
Guten nacht

trevlig men regnig lördag

Sitter nu med en sovandes bebis hos mor & classe och ska strax iväg till challan brallan för att äta middag och umgås med trevliga människor. Blir en snabbis för oss dock, damen här ville vakna sex i morse och hennes arma moder somnade inte förrän ett. så kan det bli och man får väl skylla sig själv. Men med en red bull fixar man allt ;) hehe.
 
Träffade en liten bebis idag också, och Ellen blev helt plötsligt stor!! Det är så beroende på vad man jämför henne med, en 2-åring är hon jätteliten med med en nykläcking blir hon ju stor. Och när man jämför henne med sig själv blir hon alldeles perfekt. Vi är så sällan på stan och fikar, men jag tror hon gillar det. Hon är ju nämligen hysteriskt nyfiken och på stan finns hur många och mycket som helst att titta på. Dock blir hon lite trött efter, och idag hann det gå lite för långt så hon blev alldels jätteledsen. Så kan det gå och ingen skada skedd.
 

Däremot är jag inte riktigt överens med mig själv angående att springa i regnet. Är det skönt eller allmänt jobbigt? Det beror nog på hur mycket det regnar.. Det bästa är ju när det är lite fuktigt i luften men det faller inga droppar. Då är det härligt! Men som idag när det ändå regnar, fast inte spö i backen. Tjaaaa... Det går ju, men så där jättekul kanske det inte är? Gud vilket onödig och ointressant diskussion med mig själv.
 
well hell, på med nyllet så drar vi.
Trevlig lördag!

Hänger inte med...

alltså, bara för att jag sa för en vecka sedan (typ) att Ellen sover så bra om nätterna och vaknar inte förrän halv nio har jag fått betala för det i veckan. Inatt har hon har ätit som att hon vore en månad igen, men 2,5 timmars mellanrum hela natten! Dessutom verkar hon inte ha hängt med att det är vintertid, för hon vill nämligen vakna klockan sex. Då somnar hon dock halv åtta om kvällarna, så det är ju inte allt för konstigt egentligen. 
Igår fick jag eftermiddagsbesök och sedan tryckte jag i mig lite soppa och sen var det dags att sova. Somnade säkert nio. Och tur var väl det, annars hade jag nog inte tagit mig upp i morse. 
 
Kanske det är för att vi haft henne i spjälis som hon sovit lite halvtaskigt de senaste nätterna. Tidigare hade vi henne i liggdelen nedanför mig, men kände att det får vara dags för en riktig säng efter tre månader. Kanske dumt när hon sov så gott i vagnen? Gah, man blir aldrig klok på allt....... Hur att göra för att inte vara en förskräcklig mamma som antingen daltar för mycket eller "skämmer bort" sina barn?! Tur Ellen bara är tre månader än så länge, nu är det bara att följa hennes minsta vink. Värre blir det när hon ska uppfostras.... Well hell, det blir ett senare problem.
 
 
 
Tur hon kom ut från mig, annars hade man inte kunnat vara helt säker på att vi är släkt. hehe
 
 

Kök och soppoman

Köket blev betydligt bättre än vad jag först trodde.
 
När vi köpte färgen (soft sand) trodde jag att det skulle vara något, något beige men fortfarande väldigt ljus. När vi målat klart tyckte jag det var mer åt det grå hållet och det kändes kallt och inte riktigt som jag föreställt mig. Men med lite möbler och kort och diverse blev det faktiskt riktigt bra. 
 
Sen så har jag blivit en soppoman. Jag har ätit spenatsoppa, thaisoppa och tomatsoppa de senaste dagarna. Och riktigt gott faktiskt! Egentligen är jag inget jättefan av soppa. Tycker inte man blir mätt på det, men de senaste dagarna har jag ändå tyckt det varit gott. Nu är jag dessutom mätt av chokladbollar, så en soppmiddag torde väl vara på sin plats...

RSS 2.0