Ellen

I tisdags bestämde hon sig för att det äntligen var dags att komma ut till oss. Efter en snabb förlossning (1,5 timmar från att vi kom in på sjukhuset) låg hon helt plötsligt på mig och ville ha mat. Sen snabbt upp i duschen och in på BB. Onsdag em blev vi utskrivna, så hela förloppet med förlossning + BB tog mindre än 30 timmar.
Vi är nämligen inte de enda som föder barn i Juli utan hela Sunderbyn var överfullt och de gjorde säkert sitt allra bästa för att få alla att överhuvudtaget rymmas. Eftersom vi ändå ville hem så fort som möjligt så var det verkligen inga problem för vår del! Både Ellen, jag, Alf har nämligen mått super sedan sekund ett. 2-dygns kontroll på PÄS och 3-dyns åkte vi tillbaka till Sunderbyn för att ta. 
 
Så dagarna efter har gått alldeles för fort! Det känns som att det var igår men ändå som att vi haft henne hur länge som helst. Och såklart är hon det vackraste vi någonsin sett och vi är lyckligare än någonsin. Men det antar jag att ni förstod redan.
 

Paltzerian

Idag åt vi lunch på världens enda paltzeria! Just det, ett ställe i Öjebyn där dom serverar palt. mmmm, så gott det var!! Då vi bara går i väntans tider och är lediga hela dagarna så blir det inte så många knop. Dagarna börjar inte så tidigt utan det är rätt skönt att ligga i sängen och läsa också. Vi hade hoppats på finvädre så vi kunde dra ut till havs, men som vanligt sket det sig. Vi får hoppas det blir bättre imorgon, då ska vi fara dit. 
Mmm, man blir nästan sugen igen
 
Sen på väg hem svängde vi förbi Furulund och hann med både att titta på Elina & Pärs fina fina bebis och sedan påtår hos Mari & Ante. 
 
Nu ska vi se Red Riding Hood på teve och sedan eventuellt göra upp en eld utanför och grilla korv. Lata dagar, det är vad det är... :) 
 

Frustration

Vars är våran bebis?! Hur länge måste man vänta egentligen? Är inte 9 månader nog? Den här veckan (6 dagar) efter bf känns som 9 till. Det går inte att förklara hur långa dagar kan vara när man bara går och väntar. Helt hopplöst. 
 
Vi försöker hålla oss underhållna, åker runt och hälsar på och träffar folk (tur alla har semester och har tid med oss), men på kvällen när vi ska sova blir man bara så.... Ja, jag hittar inget bra ord att beskriva det på. Hade verkligen räknat med att ha henne här vid det här laget.
 
Och ja, jag vet att det inte är länge kvar nu och att det är närsomhelst. Men när man mantrat de orden i några veckors tid tappar man liksom förmågan att kunna se någon tröst i det. 
 
Imorgon är det en hel vecka sedan bf. Tanken att behöva gå en HEL till innan de hjälper till på traven känns ungefär lika lockande som att... föda en 6-kilos bebis i sätesbjudning. 
 
 

Fina sommardagar

Ja, det är vad vi har här uppe i P-town. Känner efter hur livet är när man bor i Hemmingsmark, vilket inte är helt tokigt (när man har fri tillgång till fordon). Alf har fått uppdraget att klippa (halva) gräsmattan som min far lämnade igår när han drog iväg till sitt andra hem. Jag undrar om han hade en tid att passa eller bara var lat. Men det gör väl detsamma, den måste ändå klippas.
 
Igår fick vi privilegiet att agera barnvakt åt finaste Albin en stund vilket resulterade i en timmas p-nap efteråt. Åkte (faktiskt en jättestor) rutschkana och kastade sten i vattnet i Södra hamn, tittade på tåg och plockade blommor.
 
 
Finast!
 
Annars har vi hunnit med rökfrossa med kocket, middag på 1906 och en massa kära återseenden. 
 
 
(Jag & Alf vann)
 
Angående bebisen är det inget nytt under solen. Hon har inte tänkt att lyssna på sina föräldrar utan trivs lite för bra i magen för att visa sig än. Trist tycker vi, men det har inte Ellen tänkt ta hänsyn till. Så vad att göra?!

Göra nytta

Vi har blivit välsignade med två soldagar i rad här längs norrlands-kusten. Härligt att bara kunna gå ut på gräsmattan och läsa en bok. Bebis vill inte titta ut än, och min gravid-app säger att jag har -1 dag till BF. Jotack, I know....... Ska till barnmorskan nu här i Piteå och titta till henne. Förhoppningsvis sista gången man behöver åka dit och att nästa gång jag träffar en barnis är i Sunderbyn. Vore väl nåt!
 
 
Igår började vi med rensandet i det enorma garaget i hmark. Blev två rundor till ÅVC med släpet. Detta är bara början, men det får nog vänta till alla förflyttningar är gjorda mellan husen. Lättare då att se vad som ska kastas och inte. Det värsta är att det ligger ungefär 200 gamla däck som också ska bort, men det kan man ju tyvärr inte dumpa där bara så där. Så är det någon som äger någon 140 eller 240 så finns det säkert däck till den bilen här. Ni är då välkomna att hämta.
 
 
Metallic-nagellack. Jag är inte övertygad.

Bra.

Kul och skönt att vara hemma. Blir nog bra det här med flytt upp känns det som. Har hunnit vara och kolla på Ida & Kalles nya hus och idag blev det besök hos Mari med hennes fina barn. Tänk vilka fantastiska människor man har i sin närhet!

Ingen bebis än, men det kan ju inte vara så länge kvar nu. (hoppas vi)

Piteå.

I torsdags gick vi på bio när alf slutat jobbet. när bion var färdig får han ett samtal om att hans pappa varit med om en motorcykel-olycka. Kört på en älg. Klockan var då åtta och det var ingen som riktigt visste särskilt mycket. Så vi körde hem, packade bilen full och började köra upp. Klockan sex var vi framme i Hemmingsmark och fick några timmars sömn innan vi drog iväg till Sunderbyn igår em. Lyckligtvis gick det bra med honom, inga livshotande skador. Men herregud vad man hinner tänka när man först hör att någon så hemskt har hänt.
 
Så nu sitter jag i mammas soffa och gör inte alls mycket. Här uppe blir vi då till bebisen bestämt sig för att komma ut och sedan får vi se. Lite ändrade planer kan man ju säga.

Snickerskaka

Fick ett ryck och bakade igår. Saker som annars skulle måsta kastas. Så blev en hederlig banankaka och en snickerskaka. Vi har ju kommit överens om att sluta köpa hem godis (vårt sockerintag har verkligen löpt amok de senaste veckorna), och det har vi hållit nu i en och en halv dag (beslutet infördes tisdag). Då sockersuget växte sig allt starkare igår så kom jag på den fiffiga idén att baka mitt eget godis istället.
Försöker inbilla mig om att det är lite hälsosammare (inte lika mkt konstiga ämnen i), meeen i slutändan tror jag att det är bara mig själv jag lurar.

Men det är ju så gott!!! Hela kylskåpet luktar verkligen jordnötter, så det är omöjligt att öppna det utan att ta en liten bit..




v. 40

Ja jäsikarns också. Nu är vi inne i den 40de veckan av graviditeten. Några få enstaka dagar kvar till beräknad förlossning och bebisen gör sig påmind hela tiden. Har besvärliga förvärkar som får mig att börja hoppas men som efter några timmar planar ut och slutar. Störande och förvirrande - varför ens?! Igår natt blev det inte mycket sömn alls så kan väl inte påstå att dagen igår var särskilt produktiv. Låg mest och klockade värkar, stickade och läste lite. Drog dock iväg och grillade ribs med alfs jobbarkompisar sen på kvällen vilket var hemskt gott!! Men det var också min största bedrift. Körde fel också när jag skulle hämta upp Alf på Karolinska och jag blir så ARG när det händer. För såklart är det ombyggnationer på vägarna överallt runt i hela stan så avfarten ut till E4an var då avstängd... Hur mycket jag än försöker lugna ner mig själv och övertala mig om att det är absolut ingen fara att det tar någon minut extra hjälper det inte. Jaja, får väl hoppas det blir bättre när graviditeten är över och jag förhoppningsvis inte har lika mycket hormoner sprutandes i kroppen.
 
 
 
Och nu är det bara lite drygt ett dygn kvar innan alf får semester i ett par veckor. Så kul för mig att få lite sällis! 
 
Blir spännande att se hur den här blandningen kommer att se ut.

Rätt val

Idag hade jag egentligen tänkt måla och tvätta. Men när klockan blev tolv och sonne bara gassade genom fönstrena tänkte jag att jag kan gå ut och sätta mig en stund. Oh my lord så jäkla varmt! Gick in, duschade och samlade kraft för att promenera till Söder. Tog längre tid än planerat. Det var så hett att det fanns inte möjlighet att öka takten. Det gjorde ingen skillnad egentligen, vi var ändå på stället vi skulle äta på för tidigt så vi fick sitta och vänta. Så böt Alf ut mitt sällskap efter jobbet för en öl och nu kom vi hem och jag ska äntligen ge Game of Thrones en chans. Eftersom det fått så hemskt bra med recensioner ska jag se det med öppna sinnen.
 
Tvätta och måla kan jag göra imorgon. Då ska det faktiskt regna enligt yr. Så det var rätt val av mig.

love

Bebisen våran är inte det enda jag längtar efter.
Snart är det ett år sedan jag såg min allra bästa Olivia sist! Det är helt sjukt. Så mycket som hänt under den tiden - för oss båda på olika håll i världen. Snart kommer hon till äntligen till Sverige igen och om inte mindre än 4 veckor och 2 dagar möts vi på Arlanda några timmar innan hon drar upp till P-town för att se sin familj igen. Sedan ska vi spendera våra (mina, alfs & ellens) sista dagar tillsammans här i Stockholm. Blir alldeles varm och lycklig när jag tänker på det!!
 
(hittade bilderna på din fejja olle)
 
-06, Olivia leker sexig skolfröken med Idas glajjer
 
Samma kväll, fast här är vi alla fyra samlade. Sista sommaren ihop! TÄNK att vi snart befinner oss i samma land igen, det är helt vansinnigt!!! 
 

Att äta med ögonen

Fick det äntligen till att bli att äta på Svenska Sushiköket (är det bara jag som har svårt att säga det snabbt?!), och vilken tur att det blev av! För det första hann jag träffa Emelie innan hon drar igång sin semester med resa efter resa (B.l.a. pdol, men jag ä int´ bitter), vilket var supermysigt som vanligt! Åsen kommer bli tråkigt utan dig!!! Men för det andra var det helt fantastiskt både gott och vackert! Sushi som annars brukar ligga ihopträngt på en liten tallrik fick här bre ut sig med en mängd nya (för mig) tillbehör som låg vackert och noga placerat. Jättekul att både se och äta. Inte sista gången jag går dit kan jag tala om, särskilt med tanke på att det är gångavstånd dit. Ibland vill man bara sparka sig själv för att man inte fått tummen ur tidigare.
 
Hade min egen telefon på laddning, så Emelie mms:ade mig två bilder av mästerverket - tack för det! :)
Hehe, en glad en var jag idag

Varmt...

Herregud klockan är elva och det är så varmt att jag håller på att försmäkta på denna ö. Dricker vatten som en annan kossa och hoppas grannarna har något vettigare för sig än att glo in i vårt fönster. Mest för deras egen skull. Imorgon ska det åska enligt yr, men det är förutspått att det ska ske först klockan 10 och sen klockan ett. Så det är inte ens säkert att grisarna har tagit sig upp då, hehe. Skämt å sido, lite mysigt när det åskar faktiskt. Fast kanske mojsigare på kvällen, eller?!

Har just sett klart Niceville och tryckt i mig wassermelon & jordebär, mums. Fin film som framkallar mycket känslor. Nej, nu kallar boken och sängen.

Haaaaaaade, hej

Längtan

Nu börjar jag på riktigt vilja att Ellen ska komma ut. Alltså, på riktigt, riktigt. Hon tar upp precis hela magen och är alldeles jättemysig där inne,men det vore så mycket mysigare att kunna prata med henne på utsidan. Och kramas och titta på henne. Jag försöker prata med henne och förklara att det är så många som längtar efter henne och också vill att hon ska komma ut, det är inte bara hennes arma moder. Men hon verkar vara en liten rebell och går sin egen väg. 
Nejdå, har ju inte ens kommit till BF än, så ska väl inte klaga för mycket än.
Här är stormagan ute på tur i skärgården.
 
 
Och räkbåten igår var hur trevligt som helst. För att inte tala om räkorna!! Fantastiskt goda.
 
Färska räkor med bröd & dressing till. Helt sjukt gott!
 
Finaste sällskapet! 
 
En jättefin kväll med ett kort stopp i Vaxholm.

Fix Fredag

Alf däckade till filmen igår (Grey - inget vidare) så jag såg klart den själv. Dåligt slut måste jag säga. Men helt okej kanske.

Somnade alldeles för sent och hade en orolig natt med mycket värkar, så det blev en sovmorgon till halv elva. När frukosten var intagen drog vi iväg till återvinningen för att kasta det sista skräpet. Herrejösses vad jobbigt det är att gå uppför trappor!! Er det mulig?! Det gick fortare än tänkt, så vi drog till IKEA en sväng också. Köpte skötbord, spjälsäng och allt därtill, även fast jag sagt att vi ska fixa det uppe i Piteå. Men nu är det så att vi kommit på att vi måste ha släp oavsett. Bara vinterdäcken och vagnen tar upp hela bilen. Skitdäck, hur kan dom ta så stor plats?!

...så då tänkte vi att vi handlar allt här nere vi ska ha från IKEA ändå så slipper vi dra upp till Happis på en gång. Fast vi plockar såklart inte upp och monterar grejerna utan de får stå fint i kartongerna och vänta. Det blir nog bra det med. Vi hinner nog dit både en och två gånger till innan flytten. Då är det bara börja montera upp när vi anälnder till Piteå i slutet av Augusti! Ska bli så skönt att bo i hus, känns som ett steg i rätt riktning.

Nej, nu ska jag göra mig lite klar för sen ska vi iväg på räkbåt och äta så mycket räkor att det bara sprutar ur öronen på oss!
Ska bli superskoj och supergott. Värmde upp med en räkmacka på IKEA till lunch, mums

 

...Fast jag tror vårt är vitt. Det blir en liten överraskning.

Också ska hon få en liten sänghimmel till - jag är SÅ avis! Vad ska man göra här i livet för att få en sänghimmel?!

Mmm, det läskas i munnen

Här är vi i Göteborg och ska äta räkmackor. Vi gillar det här tydligen!

 

Nej, nu ska jag göra mitt bästa för att bli människa, på återseende


Torsdag

Vaknade tidigt i morse av mig själv. Varför undrar jag då? När jag uppenbarligen inte är utsövd. Gick upp och åt frukost och gick och la mig igen. Vaknade inte av alarmet, utan slog själv upp ögonen lagom till lunch. Som för övrigt bestod av rostade smörgåsar. Mums! Så hann jag baka lite havrekakor innan jag fick kaffebesök. Ganska goda, med tanke på att de var relativt hälsosamma. Gojibär och lite socker, med fullkornsmjöl. Lite sånt man kan nibbla på när man är sötsugen men inte vill slafsa i sig en hel chokladtårta ungefär. Helt okej! Men tur det finns andra alternativ för oss som alltid vill slafsa i sig en hel chokladtårta. 
 
Nu väntar jag på att min andra hälft kommer hem så ska vi grilla lite middag. Gud så gott, jag längtar redan! Så nu börjar helgen här på Hökmossen.Hoppas det blir en bra sådan!

Sommaren på intåg

Igår kom sommaren till huvudstaden! Så härligt. Så jag passade på att sitta ute i solen hela dagen. Kan väl inte påstå att jag får någon särskilt nyansskillnad, men det är kanske inte det viktigaste?? Så skulle vi dra iväg på Allsång, men bron till djurgården var avstängd och vi satt ju såklart i bilen. Nähäpp. Efter en stunds irrande i stan, McFlurry och upplockande på Bredängs camping hamnade vi på ett båttak vid slussen. Varmt och skönt var det och fantastisk utsikt över Norrmälarstrand, Gamla stan och city. Inget fångades på bild (tog bara mental pictures),  så man får föreställa sig helt enkelt.
 
Dagen idag började bra men skypedate med bästa Olivia och sedan en tur till simhallen. Nu sitter jag och äter lite lunch och ska väl gå ut en sväng innan jag ska iväg på en date i em. Har jag tur kanske vi går och äter sushi och sätter oss i någon park... Hehe... :-)
 
Så här fin utepool har vi precis runt hörnet där vi bor. Gratis är det också!

Juli

Nu är det banne mig juli!! Herre jösses, var tog juni vägen? Och vad gjorde jag hela den månaden? Passerade juni månad förbi bara när jag låg och sov eller vad? Hur det är ligger till så är det som det är. Juli månad är ju för övrigt den månad som vår lilla dotter kommer att födas. Oavsett om hon kommer imorgon eller om 4 veckor så är vi inne i rätt månad så att säga. Besöket hos barnmorskan idag gick bara bra. Hon ligger där hon ligger (väldigt långt ner) och verkar må alldeles jättebra. Skönt för mig att höra! Sammandragningar, ilningar och ryggont hör till vardagen nu men det är sällan det gör så där jätteont. Mer som en påminnelse eller något.

Annars har vi haft en superfin helg i Götet. Staden visade sig väl inte från sin allra finaste sida då det enda uppehållet av regnet var under lördagdag, men vad ska man göra åt det. Vi bodde på ett helt OK hotell och tog det mest lugnt ändå. Åt räkor, knallade på avenyn, ett besök på Lissan och sedan var lördag dagen över. På söndagen hade vi tänkt köra till Slottsparken men det var spö i backen, så vi styrde kosan till Skövde istället och grillade hamburgare med Alfs jobbarpolare istället. Mycket trevligare än att gå omkring i en blöt park med tennispjucker.


RSS 2.0