Tuff tjej i lyxförpackning

Ja, det är vår tjej det.
 
Hon skrek till när sköterskan tog sprutan, men sedan ingenting. Somnade i bilen påväg hem. Tror dock hon fick feber under kvällen, för hon var totlat däckad och sov hela kvällen. Det gav mig & Alf tid att måla klart köket. Nu är det "bara" fönster, lister och golv kvar att fixa. Också drog mannen iväg igen, så nu är det 7 dagar ensamna som gäller för mig och min dotter. kommer gå hur fort och bra som helst - som vanligt! Mamma var snäll och körde Alf till Luleå efter att vi blivit bjudna på middag där, hur lyxigt?! Så nu sitter Ellen i babysittern och bajsar lite och jag äter hallonkesella med bär. Mums
 
Nej, nu ska vi väl gå på skötis och fixa och sen kanske lilla damen ska sova.
 
 

Service & spruta

Igårkväll hade jag en kväll "ledig" (i brist på bättre ord) från Ellen. Jag mötte upp Marie i stan för en matbit och sedan iväg till Pitsund för ett inredningsparty. Synd man inte har obegränsat med pengar och synd att man kommer måsta lägga några tusenlappar på service idag. Annars hade man kunnat handla hur mycket som helst! Nåja, fick med mig några fina ljusstakar. När jag kom hem hade Alf sponsrat något barn till en klassresa genom att köpa 4 polkagrisar. Vi gillar inte riktigt dom, så om någon vill ha... Ja, ni vet.
 
Och nu snöar det. Som en galning! Snart ringer Alfs väckarklocka så då ska jag lämna över bebisen så ska jag ut och skotta och sätta in motorvärmaren. Vi ska nämligen in med bilen på service klockan 9. Sen klockan 13 ska vi befinna oss i Hortlax för att lilltjejen ska få sin första vacin-spruta.. Huja så läbbigt. Hoppas hon slipper bli sjuk!!!! 
 
Assåååå.... Jag smälter flera gånger om.
 
Just det, köket är i full målning så nu är de orangea/terracotta tapeterna ett minne blott. Typ spännande!!

Sovmorgon

Ja, idag fick jag mig en härlig sovmorgon. Vaknade av mig själv halv nio, och ropade in bebisen för lite frukost. Hon vaknade sex. Väldigt ovanligt. Hon vaknar normalt mellan halv 8 & halv 9. Så vi har ganska tur med den delen... Hon sov i sin spjälsäng för första gången inatt och det gick väl sådär. Man måste ju få vänja sig.
 
Igår blev vi bjudna på middag av Ida & Kalle och dom serverade precis det jag villa ha - utan att jag ens visste om det. men det kändes så rätt när jag såg potatitsgratängen och det stora köttbiten ligga på bordet och läskas. Men bea till gjorde det susen!! MUMS! Och härlig blåbärskska till efterrätt. Vilken tur vi har.
 
 
En nybadad liten.

puafton

Så igår var jag & Alf på pubafton här i Hemmingsmark. Vi körde hem från Arjeplog också kom moder jord hit för att sköta E. Hon somnade halv nio och vi gick hemifrån strax efter tio. Klockan ett kom vi hem igen och lilla grisen hade inte vaknat en gång! Halv fem först ville hon ha tutten. Så skönt att det gick så bra att lämna bort henne för en stund, annars hade man knappt vågat göra om det. Hur trevligt som helst var det på pubbis! Men efter alldeles för lite sömn inatt + några vinglas är man väl kanske inte på tip-top just nu. Kanske efter en vilopaus, men väntar på Newbody-leverans från en grannflicka medan resten av familjen sover
 
Och idag vann vi en timma då klockan ställts tillbaka. Det är väl bra...? 
 

S3

Prövar göra ett inlägg från Alf s nya telefon. Från min s1 går det inte, men kanske bättre lycka här? I Arjeplog har snön kommit och vi vaknar upp till en vacker dag med solsken, snö och ett par minus. Ellen sov hela natten utan mat, förtså min förvånan när jag vaknade och klockan var 7.11!!!
Nåja nu kommer farmor.
 
Bilden var sned men det kan jag intr med. Här är mina två finklädda hjärtan på minnesstund.

Ingen ursäkt och tre månader

Har precis kommit in från en löptur. satt en stund och tänkte att jag så gärna skulle vilja ta mig ut och tänkte samtidigt att det lät nog inte bli något ikväll då lilla grisen inte samarbetar. Så slog jag två flugor i en smäll. For ut och sprang med vagnen. Inga ursäkter här inte! 8 km på 43 minuter med vagn. Så jäkla härligt! Och extra träning måste det ju bli, då vagnen och Ellen väger närmare 20 kg tillsammans. Tjoho! 
Nåja, nog med skryt för idag.
 
Sen kom jag på att Ellen blir tre månader idag, SÅ STORT! I tre månader har hon förgyllt varenda av våra dagar, helt fantastiskt! Ser fram emot resten av livet med världens sötaste Ellen. :) 

Fullt sjå

Idag vaknade min väckarklocka lite för sent.. Dålig start på dagen då jag visste att vi hade rätt så packat schema. Vi skulle vara hos Mari 9.30 för att tillsammans gå till öppna förskolan på Furulundsgården där det var en fotograf på plats (ville fota Ellen). Kvart i nio vaknar JAG, inte Ellen. Bara skynda sig och dra iväg. Så åkte vi vidare in till stan för lite gofika hos Jenny & Sigge och sedan hem till Hmark där vi fått besök av Robert och Frida som varit i stan. Nu ska jag äta lite middag strax innan vi ska till Gammelstan och sedan hämta upp Alf (förhoppningsvis...) Med andra ord går dagarna även om man är ledig kan jag konstatera.
 
Om Ellen är nöjd och glad ska jag fara ut på en löptur, så jag håller alla tummar. Hon har varit halvgrinig idag och inte velat sova, men nu ligger hon i vagnen och sover så förhoppningsvis är hon på bättre humör när hon vaknar. 
Igår promenerade jag med Challan vilket verkligen var länge sen! Bra tempo vilket uppskattas. Fick dock bära bebisen halva tiden då hon inte ville ligga ner. I den nya vagnen brukar jag fälla upp sittdelen lite så hon halvsitter och kan titta på allt vi går förbi. Därför var hon lagomt nöjd igår när vi hade stadsvagnen och bara liggdel så hon var tvungen att ligga ner. Nej tack, säger hon, hon vill också vara med. Så i famnen gick det bra. Blir lite tungt för mig dock efter en stund.... Nåja, lite muskler har väl ingen skadats av?!
 
Min pappa & Ellen. 
 
Så ska vi lämna in köksluckorna imorgon för målning och sedan far vi till Arjeplog då Alfs morfar ska begravas på fredag. Jag & E ska inte vara med i kyrkan utan kommer sen och säger hej på fikat.
 

Toppenhelg.

Så var den helgen över. Har haft storasyster här sedan i fredags till igår em och det har varit precis hur kul som helst!! Var så härligt att kunna hänga utan stress hit eller dit och att kunna ta dagen som den kom. Har ätit gott (lite för kanske), promenerat i solen, sett teve, hängt med ma & pa och myst med Ellen. Jag har pratat med goda vänner i stockholm vilket gör att jag längtat dit. Åh, hoppas jag hittar pengar så att vi kan ta oss ner innan jul. 
 
Så har svärfar varit här från igår till idag mellan läkarbesök så jag & Ellen har inte hunnit blinka så är det tisdag och imorgon kommer Alf hem igen. Så kul det är med besök! Vi har så tur att vi har en sån stor fin familj. Ibland sköljer det bara över en och man blir lite rörd - och tacksam.
 
 
 
Nu ligger Ellen och vilar och jag ser en debatt mellan Obama och Romney. Enligt dem är det USAs uppgift att se till att hela världen känner sig säkra och de ska lära alla att bygga upp samhällen liknande deras egna... Det är inget ansvar de bett om, men det har fallit på deras axlar, enligt Romney. Tungt för dem. Spenderar mer tid att berätta vad de ska göra i andra länder än deras egna. Mmmmmm.. Vet inte om man ska skratta eller gråta.
 

God morgon Lördag

Sitter och äter frukost och har lillan på golvet bredvid mig. Vi har haft en bra natt som vanligt. Hon är så duktig på att sova om nätterna. Äter gör hon naturligtvis, men somnar om direkt efter. Här om dagen sov hov mellan halv tio till halv sex i sträck!  Normalt är väl halv tio - tre, halv fyra. Sen kommer hon upp och sover med mig och äter igen kring sex och vaknar kring halv åtta. Alldeles ypperlig tid att vakna om ni frågar mig.
 
Gårdagen spenderades i Gammelstan med pappa och respektive. Det var väldigt trevligt och när Lina vaknat och är klar och så drar vi iväg till stan där dagen ska spenderas med andra halvan av föräldraskapet. Termometern visar minus och jag ångrar att jag inte körde in bilen. Nåja, man lär sig så länge man lever. 
 
 

Dagarna går.

Idag blev vi bjudna på lunch på Furulund. Världens godaste hembakta bröd fullt med nötter och frön och broccolisoppa. Mmm, hur gott som helst! Vi vilade när vi kom hem, Ellen i vagnen och jag i soffan. Vaknade precis lagom till att pappa kom förbi och sa hej. Han hjälpte mig lite med värmen i huset som bara har legat på 19-20 trots att elementen varit på full sprutt och tog en motorsåg. Här finns det tydligen fyra stycken. Vilken tur att vi köpte en ny när vi flyttade hit..... För det behövdes ju. He. He. Man kan aldrig ha för många??? Och imorgon kommer Lina hit och spenderar helgen i Norr, ska bli såå kul! Så imorgon kör vi iväg till Kallax igen och hämtar upp henne och sedan far vi dit vinden för oss likt Pocahontas.
 
Finaste barnen. Ellen är lagom skeptisk.
 
Just nu gör vi ingenting. Blir en kväll i lugnets tecken. Eventuellt en promenad så flickebarnet får sig lite frisk luft, men regnar det får hon nog vara utan det idag. Hoppas hon överlever isåfall. 
 
Just det - här är vårt nya sovrum
Saknas tapet bakom elementet. Men vi är jättenöjda!
 

Onsdag

Morgonpromenad idag.
Vi har också hunnit vara på födelsedagskalas, kastat löv och skräp på ÅVC, ätit middag hos pappa och lämnat av Alf på Kallax. Så fort en vecka går, det är verkligen HELT galet. Nu trodde jag att jag skulle se Greys Anatomy men tydligen inte. Ellen boxar i sitt gym igen och är bara nöjd och glad. Men snart ska hon äta och sedan sova. Och när hon gör det kommer hennes mor att göra likadant, för trött är bara förnamnet på vad jag är.
 
 

Vitt på marken

Ja idag har det snöat och snöat! Tur vi la om till vinterdäck igår och att snälla svärfar kom och hjälpte oss med bromsarna igår medan det fortfarande var halvbra väder. 

I eftermiddags körde vi till Hortlax och handlade upp lite snask, hem igen och satte på Harry Potter. Kändes som en sån dag. Sedan trotsade vi vädret och tog en promenad och när vi kom hem hann vi (mest Alf) bygga en snögubbe innan vi fick grann-främmande.
 
Sovrummet är som klart, iallafall beboerligt. Ska upp lite lister. Skönt att slippa sova tre i en 120's säng. Kul att se att det faktiskt blir liite ändring också. 
 
Precis vaknat och vill inte ligga nedbäddad längre utan vill hellre komma upp ur påsen så hon får se vad som försiggår ute på gården.
 
Den "lilla" snögubben
 
Jag hann få mig en liten mysstund. De är ovanliga, så man får passa på när man får chansen.
 
Normalt vill hon bara leka. Cirka en halvtimma efter detta kort togs hade hon tagit sig ett halvt varv runt alldeles själv så hon hade huvudet där benen är och benen där huvudet är. 
 
 
Och med det tackar vi för denna tisdag.

tillslut

Kunde inte hålla mig... Nu är en Emmaljunga CityCross i min ägo. Vill väl vara som alla andra? Är nöjd med Brion, det den är bra på är den verkligen bra på. Alltså, smidig, lättkörd och tar liten plats. Bara på med bilbarnsstolen på chassit också. Hur smart som helst! MEN. inget vidare på långpromenader och inte heller på "terräng". Därför fick jag tag på en billig begagnad vagn som pappa kom hit med igår. Provkört idag och jag är mer än nöjd! SÅ glad att jag tog tag i det, lätt värt. Mycket bekvämare att gå ut och gå med!
 
Så den här vagnen kommer vi ha hemma, på promenader osv och Brion får åka med i bilen. Perfa!

Helgen.

I helgen har Ellen hjälpt pappa att....
 
Hitta på datorn 
 
och
Spela kort.
 
Och jag gick omkring med en extramage igen
 
 
Annars har vi haft besök hela helgen av såväl hemmingsmarksbor som stadsbor vilket har varit hur trevligt som helst men har resulterat att vi inte gjort ett enda knop i sovrummet. Men det är inte hela världen, vi har ju plats på övervåningen så att säga...
Igår fick jag sovmorgon till elva (!!), så skönt. Idag kanske Alf tar ut samma rätt vilket jag verkligen unnar honom.
 
Det regnar fortfarande. Ska det sluta nångång eller ska det ösa ner forever and ever?
 
Nåja, nog med filosofiska tankar ála Platon, nu ska jag äta lite frukost.

Slarvers

Alltså, jag & Alfenstein är två slarvmajor. I onsdags skulle jag hämta upp han på Kallax, men då ringer han 22.25 (när hans plan skulle landa) och säger att han missat planet. För att göra en lång historia kort fick han då sova på Arlanda och sedan ta ett plan som gick 08.30 igår. Så då åkte jag & E iväg till Luleå igår igen för att göra ett nytt försök att hämta upp honom. Då hade jag också skrivit en inköpslista för allt vi skulle tänkas behöva i helgen så skulle vi handla på väg hem. Jag har nämligen bestämt att vi ska sluta köra in till stan varje dag, vi ska hellre planera lite så det blir mindre körning. Jahapp, när jag då står och ska betala på Coop har jag inget kort med mig. Alf inga pengar på sitt. Fan fan fan, bara gå tillbaka med alla varor och köra hem igen. Nåja tänkte jag, jag ska ju ändå på BVC på samtal imorgon, så det blir ju bara en liten omväg in till stan. Ellen & Alf följde med till Hortlax och promenerade medan jag och sköterskan pratade lite och sedan när vi sätter oss i bilen och ska iväg igen, ja då har Alf glömt sitt kort. Och jag inga pengar på mitt. Så då var det bara åka hem igen. Ja, vi kan konstatera att dessa dagar har det blivit många onödiga mil för famlijen Lestander/Johansson.
Det kan bara bli bättre?!
 
Just det, så sov Ellen från halv tio till halv åtta med bara en matning kl halv fyra. Bästa bebisen!
 
 

Gladskit

Så här glad var Ellen klockan sju i morse. Hur kul som helst att vakna till denna onsdag
 
 
Lika kul på skötbordet.
 
Igår em satt hon i sin babysitter i köket och funderade...
 
 
Och i morse var det roligare att leka.
 
 
 
 
Själv är man trött och funderar ännu en gång varför jag inte kan gilla kaffe som en vanlig människa.

Imorgon är det imorgon

..som mannen i hushållet kommer hem. Då har det alltså gått en vecka sedan han for. Nu har han nämligen brjat arbeta 7 dagar & sedan ledig i sju dagar. Som jag tidigare skrivit så är det naturligtvis lite ensamt när han är borta, men känns hemskt lyxigt att få ha honom hemma i sju hela dagar sedan. Det passar oss bättre just nu det här med skiftgång. Sen i livet kanske det inte gör det, men då får vi ta det beslutet då. 
 
Idag har vi varit ute och promenerat i närmare två timmar. Annars inte så mycket. Ellen har sovit rätt mycket idag. Hon tar väl igen från igår. Då vaknade hon vid halv nio och sedan sov hon sammanlagt 5 timmar lite utspritt under dagen/kvällen innan hon somnade för natten klockan elva (!!!). Helt sjukt, sedan vaknade hon dessutom klockan ett för mat. Vi var iväg till mavre & classe och hon tyckte nog det var kul att se något annat nylle är mitt. Och kul för mig att få fara ut och jogga. Och säkert kul för mamma och C att gulla lite med henne. Win-win-win liksooom. 
 
Har pratat med Hortlax församling också om dop. Det är väl ändå dags att få fingret ur tänkte jag, så ringde och kollade om det fanns några lediga tider under jul. Tur som vi har så finns det det, så ska ringa imorgon och boka till lördagen den 22 dec. Jag har nog lite ångest vad gäller dopet, har till och med drömt mardrömmar om det, så blir ett litet enkelt på Furulundsgården. 
 
Och på fredag bjuder Bönhuset i H-mark oss nyinflyttade på After Work. Hur trevligt?! Paltservering och allt. Mm, det ser vi fram emot.
 
Nej, nu ska jag gunga lite vagn då jag hör att någon ligger och gnyr.
 
 

Glamourösa lördag

Kan väl inte påstå att gårdagen kommer att gå till historien som en av de roligare dagarna jag upplevt. Tog mig dock i kragen och krattade ihop löven och gick undan med utemöblerna på förmiddagen (i regnet). När vi kom in igen tog vi en tupplur tillsammans. Hips vips var klockan halv fem. Jahapp. Efter lite lek och diverse var klockan sju, så jag lagade lite middag - vit fisk. Inte det godaste i världen. Ellen var grinig och hade inte tänkt sova men efter lite bråk somnade hon vid nio. Då städade jag toaletten. Sedan målade jag lister. Som lördagssnack åt jag All Bran med mjölk. Just ja, tvättade däremellan. I säng strax efter tolv. Så var den lördagen slut.
 
Kan ju säga att jag är glad att jag inte är ensamstående mamma jämt utan att jag varannan vecka har någon att sitta tillsammans i soffan med om kvällarna och göra ingenting med. Eller att jag har någon att måla lister med och äta AllBran tillsammans på lördagskvällarna om så önskas. På något sätt är det inte lika mysigt själv. Hellre havregrynsgröt tillsammans än oxfilé ensam var det väl? Alla ensamstående föräldrar gör det jäkligt bra måste jag säga. En stor eloge till er.
 
Midsommar och ett tilltryckt nylle

Plötsligt händer det...

Just ja, för sjuttons gubbar!! Glömde ju skriva det fantastiska som hände igårkväll när lilla grisen ligger och sover.. Hon skrattade! Ja, helt säkert. Inte det vanliga "halvskrattet", utan ett riktigt hahahahaha-skratt. i sömnen! Som jag längtat och väntat! Nu ska jag anstränga mig ännu lite till för att bli roligare under dagarna så att hon kanske vill förgylla mina dagar, inte bara kvällarna, med sitt vackra skratt också.
Typ lika eller?!
 

Tråkigt.

Okej, som det ser ut nu så ska det regna hela helgen. Vad kul. Eller? Kanske inte. Då kommer jag inte få ihop resten av löven på gården och inte heller idas plocka in bordet & stolarna på altan. Helt seriöst blir jag lat av sånt här väder. Igår blev det godis till middag. Och mackor till frukost & lunch. Känns inte alltför ambitiöst va? Köpte faktiskt gravad lax igår ifall denna dag skulle se likadan ut. Känns som bättre att äta mackor med lax på något sätt. Då är det ju ändå typ riktig mat.

Nu ligger min ögonsten och sover och jag tror och hoppas att jag, efter jag skrivit detta klart, kommer gå in i sovrummet och måla lister (tråkigast i världen) och sedan ta itu med städning av huset. Vilket rum som helst går bra, men toaletten uppe är väl i störst behov. Urk så tråkiga sysslor, inte konstigt man blir lat och skjuter på det.

Meeeeeeeeeen, någon måste ju göra det och sist jag kollade var jag ensam vuxen på Åbovägen 35. För hur söt och go och fantastisk och allt annat hon än är vårt lilla charmtroll, så är hon inget vidare på att städa toaletten.

En skönhet större än allting som jag vet


Slut på dagen.

Dags att sova. Trött tjej.nu signar out så att säga. Har varit igång hela dagen, rensat & städat ut ett rum på övervåningen som var fullt med böcker och elektronik, målat bord & fönsterkarm ett varv till, åkt några vändor med skräp till återvinningen och som toppen på moset städade jag nyss ur kylen. Snälla mamma kom och hjälpte mig med barnet några timmar under kvällen. Imorgon ska jag minsann sysselsätta mig med roligare saker har jag bestämt,


God morgon torsdag!

Igår åkte Alf iväg igen efter två veckor ledigt. Vi har fått mycket gjort, men ändå inte så mycket som man hade velat. Sovrummet blev inte klart pga för dåligt underlag vilket gjorde att tapeten bara lossnade och lossnade. Detta resulterar i att jag & Ellen sover uppe dessa dagar mannen är borta vilket inte är helt fel heller. Tur det går att stänga dörren om rummen man gör om... Lite skillnad mot för vår lilla lägga i sthlm. Hemskt tråkigt att han åkt - såklart. Men desto roligare när han kommer hem.
 
BVC igår, Ellen vägde 5940 gram och var 60,5 cm lång. Snäppet över kurvan alltså, så hon är välmående. Fast det märks på annat sätt också. As we speak ligger hon och kickboxar i sitt babygym och verkar trivas alldeles ypperligt. Jag tror att vi varit för dåliga att lägga ifrån oss henne då hon tidigare vägrat och skrikit i högan sky såfort man tänkt tanken, men nu går det rätt bra. Iallafall en stund.
 
Idag är det också mobil ÅVC i H-mark, typiskt att vi skulle lämna tillbaka släpet igår och att Alfen drog. Så jag & Ellen får sköta oss själva och dra några vändor. Lite skillnad att köra till Hifton och Öjebyn. 
 
Annars säger jag godmorgon till denna regniga torsdag och hoppas att alla ni som läser också får en fin dag.
 
 

fix o ännu mer fix

Har precis kört ett släp till återvinningen och hämtat upp de nya tapeterna som ska upp i sovrummet. längtar, så fint det ska bli!! Sängen blev sjukt bra när vi målat den. Vi köpte små små minirollers vi ska använda nu på sista svängen på stolarna. Jobbigt att måla saker vitt. Sängen blev svart och det var mycket lättare och mer täckande på första varvet.
Så nu kanske vi får in bilen i garaget i vinter. När resten av sakerna försvinner dvs, men det är tydligen ingenting som ska kastas. Så då väntar vi bara på att dess rätta ägare kommer och plockar upp dem. Lilla grisen har varit nöjd och sovit hela dagen medan vi bökat och stökat vilket naturligtvis underlättat massor. Nu har hon dock sovit i fyra timmar, börjar längta lite efter henne.. Men vi har lärt oss efter misstag - väck henne aldrig. 

Då vi var helt utsvultna fick en grillad kyckling, potatissallad och en Sport Lunch agera lunch. Helt ok,men bäst av allt - mätt blev vi och snabbt gick det.

projekt

Nu håller vi på med sovrummet för fullt. Nya tapeter ska det bli. Måla tak, lister & fönsterkarm också. Sen så ska sängen också målas. Och nya köksstolar. Och en skiva till bordet, och sedan hela bordet så att de får samma vita nyans. Ja, vi målar för fullo! Kul. Eller nej, men när det är klart är det kul. Annars är det bara jobbigt. Tråkigt att slipa nå så förbannat och sedan så ska skiten rengöras också och det är då nästan värst. Nej usch. 
 
Annars då?
Sovmorgon till 9.15, perfekt när det var min morgon att stiga upp, hehehe.... Helgen har varit jättebra, besök av både alfs far och min broder. Rene lämnade en systemkamera här också, så nu har vi en toppenbra Canon på obestämd tid. SÅ kul - jag har verkligen velat ha en! Så nu tar vi så fina bilder hela tiden. Brunch igår som var supergod. Tyvärr samarbetade inte Ellen så jag fick inte äta så mycket som jag ville. Försökte mest få henne att undvika att skrika som en stucken gris. Oh så strängt det är, man blir rent utmattad. Så sov hon ingenting igår alls nästan, så det var väl därför hon tog en lång sovmorgon idag. Just det, vi badade idag också med alldeles för mkt olja (igen), så hon ser fortfarande nyduschad ut i håret. Stackarn!
Världens vackraste tandlösa leende.
 
 
 

RSS 2.0