Pottan

Vår stora tjej har börjat avsky blöjor. Eller att sätta på dom. Iofs att ha dom på sig också, särskilt om hon är utan byxor, då vill hon slita av den. Så igår provade vi att sätta henne på pottan istället och mycket riktigt! Hon pinkade två gånger och gjorde nummer 2. Sen fortsatte detta idag på morgonen och när vi kom hem från föris! Hon är så smart, jag undar var hon lärt sig potträning? För jag kan säga att jag och Alf inte kan ta på oss någon cred för det direkt... Nu är det ju inte som att hon kommer bli blöjfri, hon är ju inte ens 1,5 år, men så länge hon tycker det är roligt och vill gå på pottan så vore vi ju knäppa om vi inte skulle uppmuntra det. 
 
Konstigt bara att hon börjar bli så stor! I lördags tog hon på sig strumpbyxorna själv också. Och hon kan sitta en timma själv i hallen och försöka ta på sig mössa, halsskydd, skor, handskar, fleece, overall osv osv. Typ det roligaste hon vet just nu. 
 
Annars har jag just börjat på Hortlax Hälsocentral och det känns bra. Trivs verkligen bra där, alla är så gulliga!
 
imorgon eller någon annan dag i nära anslutning till denna ska jag ladda upp blider från kamrean.
Nu ska jag skriva ut lite papper till imorgon och sedan knoppa!
 
Vi hörs!

Sista dagen

...på första delen av praktiken som var inom hemsjukvård. Det var kul och lärorikt. "ledig" helg (bara en rapport som ska skrivas och skickas in) och sedan börjar jag praktik på hälscentralen i Hortlax. Där ska jag vara i ytterligare två veckor och förhoppningsvis lära mig ännu mer. Gud vilket spännande yrke detta är, nästan så jag inte förstår att inte alla vill bli syrror! 
 
Just nu sitter jag och skriver, Alf spelar dator och när Ellen vaknar så ska vi dra iväg till Luleå för lite handling på storheden och middag hos pappa. 
 
OCH! Jag känner mig äntligen som mig själv igen efter ett år av rakt hår. Helt plötsligt är det lockigt igen! Jag visar en bild en annan dag för nu har jag ingen karmera i närheten.
 
Kram från oss

Hej bloggen

Idag är det måndag och start på en ny vecka. Jag hade tänkt ta tag i det här igen, så jädra jobbigt är det ju faktiskt inte. 
Måndagkväll och jag är helt färdig. Hade jag trott att jag skulle somna skulle jag ta grisen och gå upp och lägga mig. Men jag är rätt säker på att jag inte gör det, utan istället ligger och vrider mig till elva. Så jag skiter i det och försöker göra något vettigt istället. Just nu är vi ute på praktik i skolan och jag är i hemsjukvården. Riktigt kul. Nästa vecka är jag på hälsocentralen och min placering är i Hortlax. Jag borde kunna lokalerna med andra ord.. Nej då det blir bra. Nära och bra. Och trevliga människor.
 
Annars har Ellen blivit ett år och fyra månader och har en jäkla vilja. Intresse av att prata saknar hon däremot. Men kul är hon. Gud vad man kan skratta åt henne under loppet av en dag, helt fantastiskt! Det som är trist däremot är att hon är på förskolan måndag till torsdag mellan 8-halv 4 (cirka). Vilket gör att hon är trött på kvällarna. Somnar strax efter sju, så så jäkla mycket tid har vi inte på kvällarna tillsammans. Det känns faktiskt rätt tufft. Tur hon trivs där, men hur bra hon än trivs har vi ändå lika lite tid ihop så det är trist ändå. Tur vi har tre dagar i veckan ihop då! I helgen har vi dessutom haft världens finaste främmande som bestod av mina gamla klassisar. Soffhäng, spel, god mat, gott snacks, norrsken och varm choklad på altan har helgen bestått av. Och naturligtvis bus och lek med Ellen. 
 
Nej, nu ska jag skriva lite om etiska dilemman. 
 
Ellis tokchillar hos mamma & classe
 
I ett hus i skogens slut...
 

RSS 2.0