Snäll bebis?

Funderat lite kring det uttrycket. Jag själv kommer på mig själv med att säga det väldigt ofta. Sist nu när jag kom tillbaka från affären frågar jag Alf om hon varit snäll.
Men vadå snäll? Ifall hon gnäller/gråter är det ju av någon anledning. Det är ju inte som att hon är elak eller dum när hon försöker berätta att hon inte riktigt har det bra. Kanske hon är trött, hungrig, blöt eller bara vill ha lite kärlek. När folk frågar mig om hon är snäll brukar jag svara att så länge hon får som hon vill är hon snäll. Och det måste väl gälla alla bebisar? Eller kanske handlar det om hur högt dom skriker. En bebis som bara gnyr är snällare än någon som skriker lungorna ur sig?
 
Jag vet inte, jag håller fast vid att min bebis är snäll så länge hon får som hon vill. Hon kör med oss och vill ha 100 % uppmärksamhet och är så nyfiken att hon varken har tid med pussar och kramar (det skymmer hennes sikt) eller sova. Till och med när hon sover vill hon att vi ska underhålla henne. Hon ligger själv max en timma (rekord idag), sedan så vaknar hon och vill bli upptagen. 
 
Men det gör väl henne inte dum? Bara bestämd och vet vad hon vill ha och det tycker jag faktiskt bara är bra.
 

Pyssel...

Här pysslar vi på.
Haha, jag målade om en byrå och när vi lyfte upp den från gräset såg den ut så här;
 
Och av någon anledning är jag inte förvånad
 


Alf river ner lekstugan...
 
...och nu ska bebis ut med pappa och elda upp den.

Update

Shit pommes, en vecka sedan sist.
Tiden går när man har roligt! 
 
Sista veckan i Stockholm var bra, det gick bättre än förväntat att bo 5 pers på 39 kvadrat. Flyga gick också bra. Oj så bra det gick tillochmed! Bebisen hade en svacka förra veckan och tokgrät varenda kväll i en till två timmar, så snacka om att jag var orolig att hon skulle tjuta hela resan hem. Men icket! Hon sov från att vi gick hemifrån till vi var på Arlanda. Vaken en stund, men ingen längre skrikperiod. Så på planet sov hon antingen eller så låg hon och tittade. Så skönt, jag var helt färdig när vi var på Kallax av att 1. Burit på henne (och inte suttit) på 5 timmar, 2. All spänning jag dragit på mig av oro att hon skulle skrika 3. Vanlig trötthet
 
Så nu är vi iallafall i Hemmingsmark och har rensat ut köket och toaletten nere. Hittade en almanacka från 1997, några bud? Ungefär ett dussin Fundueset också, så gå på Röda Korset om ni är intresserade av det. 
Imorgon fortsätter rensningen som känns som ett evighetsgöra. Hade hoppats på att huset skulle vara tömt till vi kom, men det var ingen som uppfyllde min önskan, typiskt!
 
Igår var mormor här och lärde Ellen ta tutten, så dessa två dagar sedan dess har varit som en helt ny bebis. Herrejösses så skönt! Var på BVC idag också, 5250 g & 55,5 cm. Mat får hon då alltså med andra ord! Bra.
 
Nej, nu vankas det grillat till middag så nu ska jag sätta mig och äta lite.
 
 
 
I mysdräkt efter bad
 
Childrar i soffan
 

Nedräkning

Nu åker vi och hämtar Olivia på Arlanda!

Igår städade vi lägenheten hela dagen, fy vad tråkigt. Men den har aldrig varit så här ren tidigare, synd bara man aldrig får tummen ur när man väl bor här ;) Nåja, sånt är livet.

Sista veckan i Stockholm, sedan är det Piteå som gäller på obestämd framtid. Verkligen bara 6 dagar kvar, det är helt sjukt!

Ellen den lilla grisen bara sover (passade inte att göra det inatt), så kan inte ta en bild på underverket. Ni får hålla er till imorgon!!


kärlek

Igår var vi och vägde lilla palten, 4,9 kg.
Mmm, mera mat säger Ellen
 
 
 
 
Ibland svämmar hjärtat över
 

Todo

Så nu är det mindre än två veckor kvar innan flytten styr till Piteå igen. Efter tre års boende på annan ort känns det bra, det blir som att flytta hem igen. Så hur kan man ta vara på tiden här i stockholm på bästa sätt?! 
Den här veckan kommer nog gå åt till att packa ner det mesta så det är klart till på måndag då O & P kommer ner, så de också får plats.. Sen ska jag få in att hälsa på jobbet, hänga i Vinterviken, äta på Sushiköket, fira Alf som fyller 28 på torsdag och sen en massa tråkiga grejer också. Som tex att måla garderoberna. Och nästa vecka är verkligen sista veckan här! Tur det är så nära till Piteå (med flyg), så man slipper säga hejdå. "Vi ses snart" är så mycket lättare!
 
Och imorgon ska Alfenstein på Råsunda och se Sverige-Brasilien. SÅ kul. Han fick två biljetter av mig i julklapp, köpte dem innan jag visste att jag hade ett barn i magen. Tanken var att vi skulle gå tillsammans, men det blir ju svårt nu. Och lite avis är jag minsann... Nåja, kul för han.
 
Idag blir tjorven 3 veckor dagen till ära. I övrigt händer inte mycket. Sov till elva i morse, så skönt efter en gnällig gårdag. Nu ska vi he oss ut i tvätten och sätta igång lite maskiner.


Haaaade, hej

Gratis träning?!

Idag har vi tagit oss en långpromenad. Gick runt vinterviken till Liljeholmen och sedan hem genom midsommarkransen. En jättefin promenad som jag inte gått sedan maj någon gång tror jag? Märks verkligen att jag är otränad. Det tog lite längre tid nu än förr om vi säger så... Så det firades med en chokladkaka sedan på stan. 
 
Idag har jag burit Ellen ungefär hela dagen. Förutom de få stunder hon legat i vagnen. Hon har inte alls trott sig att ligga själv en endaste sekund. Blev en snabbdusch när vi kom hem från promenaden kan jag säga... Jag kommer (förhoppningsvis) få en massa armmuskler nu. Hon väger ju ändå några kilo... 4,2 för två veckor sedan så man får väl anta att det är mer än så nu. På tal om måste jag komma ihåg att ringa bvc imorgon och boka tid!! mental note...
Babybjörnen är fantastisk dessa dagar då jag faktiskt kan använda mina händer och armar så att man får något gjort, men efter en stund får jag ont i bröstryggen av den. Kanske jag som har den fel eller så är jag för svag helt enkelt. Styrketräning nsäta!
Så får helt enkelt turas om med att bära henne i armarna och i selen till hon växer från detta.
 
Jepp, så här ser jag ut mest hela dagarna. 

Lördag = helg

Och det är strålande sol! Tänk så härligt. Ellen har precis somnat om så ska lägga ner henne i vagnen, ta med mig en solstol och bok och knalla ut. Alf sover än, han fick sovmorgon idag så ska jag ta en imorgon. Annars händer inte mycket. Vi har snart nött igenom Game of Thrones och såklart är det ju pissigt bra! Fastnade direkt. Men det är nästan så att man inte vill se klart, för vad ska vi då göra..? Lite svinigt är det ju att dom bara kommer ut med en säsong per år så man måste hållas på halster. Är inte så förtjust i att hållas på halster.
 
Idag kommer syster + sambo hit och ska hänga och äta middag. Tänk så trevligt! 
 
Vår lilla Buddah har förresten blivit lite för knubbig för storlek 56. Igår trodde jag det bara var ett par jeans, men desto med kläder jag prövade på henne ju mer märkte jag var för litet. Vi skyller på att de inte kan tillverka storlek 56 i normal size. Och använder de få kläder som faktiskt tänker på de som har lite grövre benstomme.
Den här dressen åkte snabbt av... Så skönt är det inte när magen inte får plats i brallan.
 
 
..och där kom byxorna av. Äntligen!

God morgon!

Inatt har vi sovit gott, så vi är redo för en ny dag! 
Ellen ville göra morgon 08.15, så det var mycket tacksamt. Efter att ha ätit fick hon nog och somnade precis om igen, efter en timmas vakentid.. Hon har det tufft här hemma förstår ni.. 
Igårkväll var det en riktig gnällspik till dotter vi hade och det tog en stund innan hon stängde sina två blå. Jag tycker det är hemskt jobbigt när det är så svårt att trösta henne, även om jag vet att det inte är något allvarligt. Igår verkade hon bara ha ögon för Alf, så då fick man bli lite sotis också innan läggdags. Nejdå, så länge hon är nöjd så är jag nöjd.
 
Morrn morrn!
 
Har nu också fixat med barnförsäkringen då vi fått hem personnumret till lillan, så nu ska det vara klart. Ska också kolla upp flygbiljetter hem till Piteå. Jag tror nämligen jag & Ellen flyger upp så får Alf köra själv... På det viset borde vi slippa hyra släp + att han slipper köra med ett spädis i baksätet. Det tar lite tid då så att säga...
 
Ska se om jag vågar flytta bebisen från min arm till vagnen för en promenad nu medan det är uppehåll. Är det verkligen meningen att det ska regna VARENDA dag?!?! ...tydligen.
 
 

Två veckor

Idag blev Ellen två hela veckor. För ganska exakt 12 timmar sen. Hon är stor och stark och jätteduktig på att hålla upp huvudet själv. Följer med blicken gör hon också och gillar att ståträna med pappa. Imorgon blir vi ensamma då Alf börjar om att jobba. Känns helt okej, även fast det är rätt så mysigt och skönt att vara hemma båda två. Men sånt är livet, är tacksam att någon har möjlighet att vara hemma. 
Imorgon ska vi också till Arlanda för att träffa bästa Olivia! Ska bli precis hur kul som helst. Nej nu sover lilla skrollan, så ska väl själv passa på att lägga mig snart.
 

Hello stockholm

Igårkväll rullade vi in på hökmossevägen igen. Tog nästan dubbelt så lång tid att köra tillbaka till stockholm som ärr köra upp, men så är det väl när man kör på dagen + har en nyföding bak i bilen. Vi hann med ett par stopp på vägen och fick visa upp henne också. 

Här nere i storstan är det varmt och mörkt. När vi kom igår fick man nästan en utomlandskänsla - nu när man hunnit vnäja sig vid att det är ljust och kallt på kvällarna.
Det är med blandade känslor vi är tillbaka. Rätt skönt på sitt sätt, men nog tror jag att både jag & Alfenstein är norrlänningar i grund & botten. De två sista dagarna i norr spenderade Alf som skogshuggare på gården. Rensade i trädgårdslandet och kapade träd och buskar. Själv klippte jag gräset för andra gången i mitt liv och klipparen gick sönder. På min gräsklippar-premiär stötte jag ut en tand. Så jag säger det - det var sista gången jag klippte gräset!!! Någon annan får sköta det.. Fy fasen.
 
Annars känner jag mig som ett levande köttstycke då lilla grisen inte gör annat än att äta. Alltså på riktigt. Hon äter så mycket att jag är rädd hon ska äta ihjäl sig. Mjölken sprutar åt alla håll och både jag & lilla fröken är helt dygnsura efter ett par timmars vakentid. Ojoj, vars ska det sluta?! 
 
Det bra med att komma hem är iaf att vi förenats med BabyBjörnen jag så snällt fick låna av jobbet. Så idag har jag gått omkring med Ellen på bröstet och försökt plocka och städa. Hemskt mysigt, men hon får inte bli så mycket tyngre för att jag ska orka ha henne där hela tiden!
 
Nu passar vi på att se Game of Thrones medan skrollan sover - så härligt :)
 

Harry Potter

Här hemma har vi tänkt se igenom alla Harry Potter filmerna innan vi drar ner till sthlm. Lär bli lite tight med tanke på att det är fem filmer kvar och vi har bara en eller två dagar kvar. Hm, hur göra? Nöta som galningar eller se oss besegrade av tidsbrist? Återstår att se. Men dom är bra. 
 
Idag har vi gjort ingenting. Jag vaknade till vi nio och gosade lite innan jag hann med att läsa en stund. Ellen är så hemskt kramig och vill bara vara i famnen hela dagarna, så det var ett tag sen jag hann med att läsa. Så åkte alf och handlade mat och en massa snask och sen har vi satt telefonerna på ljudlöst och grävt ner oss i sofforna och sett Harry. Hemskt mysigt. Ellen har sovit hela tiden också, så jag & Alf har kunnat kramats lite vi med. Hehe, han känns som en jätte när man är van bebis :-)
 
Nu ska vi göra lite flygande Jakob och sätta på en rulle.
 
 

snabb update

Igår kom vi hem från Arjeplog. Vi hade fått tid hos bvc 11.30, så körde på morgonen. Som tur var sov lilla skrutten från halv ett till halv åtta med bara ett par matningar, så det var hemskt skönt. Hos bvc gick det bra. Hon sa ett flertal gånger att hon var så "rund och go" och att hon var stadig. Hehe, det kan man säga. Finaste flickan min! 
 
Så bjöd vi upp på surströmmingspremiär (för mig) här på altanen i H-mark. Hemskt gott och hemskt trevligt!! 
 
Annars vet jag inte om det händer vidare mycket. Dagarna rusar förbi, vi är mest och rantar runt och tar dagarna lite som de kommer. Lär känna vår nya familjemedlem vilket är så otroligt spännande! 
 
 

RSS 2.0